nEVEROVATNA PROMENA

LEA KIŠ OBJAVILA FOTOGRAFIJU IZ 1989. GODINE: Ne liči na sebe, kao da je u pitanju neka druga žena! (FOTO)

Lea Kiš se novinarstvom bavi od 18. godine. Od tog vremena do danas, ona je drastično promenila svoj imidž

Star look
10:46h Autor:
LEA KIŠ OBJAVILA FOTOGRAFIJU IZ 1989. GODINE: Ne liči na sebe, kao da je u pitanju neka druga žena! (FOTO)
Foto: Kurir / Stefan Jokić

Lea Kiš je dobro poznata javnosti kao TV lice nedeljnih emisija. Navikli smo godinama da je gledamo vikendom, pa nam se čini da je oduvek izgledala kako izgleda danas. Međutim, Lea je u novinarstvu od 18. godine, a od tog perioda do danas mnogo se promenila.

Nedavno je jedan korisnik Instagrama objavio naslovnu stranu časopisa Praktična žena na kojoj je Lea Kiš. Tada je novinarka imala 22 godine i kratku smeđu kosu.

Mnogi je ne bi prepoznali, jer je potpuno promenila imidž od tog perioda. Da na ovoj fotografiji nema ništa prepoznatljivo u odnosu kako danas Lea izgleda, uverite se sami:

I sama Lea je nedavno na svom instagram nalogu objavila jednu crno-belu fotografiju iz perioda njenog rada na RTS-u.

Podsetimo se, Lea Kiš Jokić je voditeljka i doktor nauka, rođena 29. marta 1968. godine u Beču. U Pančevu je završila srednju turističku školu, a zatim je u Beogradu upisala Akademiju lepih umetnosti, smer menadžment u novinarstvu. Magistrirala je komunikologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu Dramskih Umetnosti. Potiče iz starojevrejske imućne porodice u kojoj su pradeda, deda i otac bili advokati. Pre advokature, otac se bavio fudbalom pa su se često selili. Mnogo vremena je provela na Kipru, u Tunisu, Libiji, Kuvajtu i Iraku koji su napustili dan pre bombardovanja. Karijeru je započela sa 15 godina na Radio Pančevu. Sa 18 godina je radila na televiziji Beograd kao najavljivačica, piše Biografija.org

Nakon toga je vodila emisije: „U snu san“, „Da pitamo zajedno“, „Leto na Adi“, „Nedeljno popodne“ i „Jutarnji program“. 1991. godine je prešla na TV Politiku gde je uređivala emisiju „Dan“. 1993. godine se vraća na 3. kanal kao urednica emisija „Posle-podne“ i „Ljudi“. Napravila je pauzu od 6 godina, a 2006. godine počinje da vodi emisiju na TV Pinku, „Nedeljno popodne“, koja je zabeležila rekordnu gledanost. Trenutno je urednik i autor emisije Nedeljno popodne na Televiziji Pink.

U braku je sa sportskim novinarom Momčilom Jokićem koji je njena druga ljubav u životu. Iako nije planirala da se uda pre 30-e godine, u 24-oj je stala na ludi kamen posle samo nedelju dana zabavljanja. Nakon 3 godine braka dobili su ćerku Saru koja je odrastala uz majku jer je Lea tada bila na prinudnom odmoru. Ima i psa Kikija koji je ravnopravni član njihove porodice. Želela bi da ćerka Sara krene njenim stopama i da je zameni na malim ekranima zbog čega ju je, u dogovoru sa vlasnicima TV Pinka, zaposlila kao voditeljku emisije „Siti njuz“. Sara je pohađala školu „Artimedia“, a iskustvo je stekla radeći na Studiu B i nekadašnjoj Košavi. Ćerka joj je trenutno apsolvent režije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs