"Na očevom grobu suzu nisam pustila": Mina Nikolić kaže da ima čudne rituale, sanjala je glumu, a radi kao konobarica

Ćerka pokojnog glumca Marka Nikolića, Mina, koja se takođe bavi glumom, a 2022. godine je radila u kafiću

Celebrities
22:31h Autor:
"Na očevom grobu suzu nisam pustila": Mina Nikolić kaže da ima čudne rituale, sanjala je glumu, a radi kao konobarica
Foto: preentscreen/Youtube

Mina je igrala u serijama “Jutro će promeniti sve“, “Besa“, “Mama i tata se igraju rata“ , a sa svojim ocem je igrala u jednoj od najaktuelnijih serija sa naših prostora “Žigosani u reketu“.

Marko Nikolić
foto: Printscreen Youtube / Igor Popadic

Njen otac, Marko Nikolić je preminuo 2019. godine, a uloga u pomenutoj seriji je poslednji televizijski projekat njenog oca.

- Budući da je duže vreme bolovao, mogla sam da se pripremim za neminovno. Da je smrt nastupila iznenada, verovatno bih se i danas oporavljala od tog šoka. Jedna koleginica mi je nedavno rekla da ju je smrt oca stigla tek posle deset godina, tako da očekujem nove udare tuge. Nemam potrebu da često odlazim na tatin grob. Posetim ga kad mi se nešto važno desi - istakla je Mina.

Mina Nikolić
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Glumica je ispričala da u tim trenucima ne plače, već da s groblja najčešće ode bezbrižna.

- Ne pričam s njim, puštam mu muziku, najviše Olivera Dragojevića, Animalse, Bitlse, sve ono što je voleo. Sednem, zapalim mu cigaru. Nisam verovala da ću to činiti. Počela sam da radim te čudne rituale. Taj običaj mi je bio stran kada je mama mog druga sinu palilu cigaru i sipala koka-kolu na grobu. Sad ja imam potrebu da radim to isto - ispričala je ona.

Ona je dodala da joj otac mnogo nedostaje i da su različite situacije u kojima oseti potrebu da ga nešto pita ili, jednostavno, da bude tu, pored nje.

Mina Nikolić
foto: preentscreen/Youtube

- Tata me je razmazio, za razliku od mame, čiji je zadatak bio da me pripremi za život. Samo je jednom urgirao za mene, o tome je i sam javno govorio. Bila je to mala uloga u filmu "Peti leptir". Meni je to bila druga uloga u životu, ali sam bila presrećna što sam je dobila. Nije želeo da se bavim glumom ako to ne zaslužujem svojim kvalitetima - rekla je glumica, koju smo nedavno gledali u seriji "Bunar".

Boris Komnenić
foto: preentscreen/Youtube

Iako sanja o tome da igra na "daskama koje život znače", naslednica Marka Nikolića ne glumi u pozorištu. To joj je, kaže, bolna tačka.

- Veoma želim da igram u pozorištu, ali, nažalost, u ovom trenutku nemam priliku da pokažem šta i koliko mogu. Glumu sam zavolela gledajući oca na teatarskim scenama. Nadam se da će se i meni ukazati šansa da izađem na scenu - dodala je Mina.

Boris Komnenić
foto: preentscreen/Youtube

Mada je, kako i sama tvrdi, mislila da će lakše koračati kroz svet glume, putem koji je već raskrčio njen otac, Mina se susrela s velikim poteškoćama. Nakon diplomiranja nije nalazila posao u struci, pa je donedavno zarađivala za život, radeći kao konobarica u kafiću kod druga.

(Stil/Gloria)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs