Pitali smo srpskog estetskog hirurga koji trend u podmlađivanju traže muškarci, a koji žene: Njegov odgovor je šok

Zoran Rizinski je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i jedna od najtraženiji hirurga u Srbiji. Pitali smo ga šta traže Srbi, a šta Sprkinje kada je reč o ulepšavanju hirurškim putem

Saveti stručnjaka
12:23h
Pitali smo srpskog estetskog hirurga koji trend u podmlađivanju traže muškarci, a koji žene: Njegov odgovor je šok
Foto: Privatna arhiva

Trend estetske hirurgije je u najvećem uzletu, pa izgleda kako svi nešto "rade" na svom licu kako bi usporili starenje ili jednostavno se ulepšali.

Pitali smo doktora Zorana Rizinskog koji trend u podmlađivanju je sada dominantan u svetu, a koji u Srbiji?

"Kad je podmlađivanje u pitanju u Srbiji tu prvo mesto dele hijaluronski fileri i botoks, koji su znatno nedostižni i dosta ispred svih ostalih tehnika, kada pričamo o neinvazivnim metodama. Svakako na prvom mestu su usne, svaka žena želi da ima lepe, voluminozne i atraktivne usne.

U svetu je situacija malo drugačija, pacijenti teže ka tome da se radi na rejuvinaciji lica kako bi se izbegao taj prepunjeni izgled lica, holistički pristup ka lepoti."

Doktor Zoran Rizinski
foto: Privatna arhiva

*Šta najčešće traže žene, a šta muškarci?

"Kada je u pitanju razlika između žena i muškarca nema je, sve što žene rade, apsolutno ni muškarci ne beže od toga, samo muška populacija je dosta umerenija i realnija, jednostavniji su od žena. Svakako kod muškaraca zastupljeniji je naglašeni jawline(linija vilice) kako bi dobili izraženiju maskulinizaciju lica."

*Da li ima ekstremnih slučajeva pa traže nešto neizvodljivo ili opasno po zdravlje?

"Da, dosta se susrećem sa raznoraznim željama kao i nerealnim očekivanjima, nekada i opasnim po zdravlje, ali naš posao podrazumeva da budemo sjajni doktori koji se bave estetskom medicinom, precizni hirurzi i odlični psiholozi i da ne dozvolimo da neko sebe izlaže opasnosti, kao i neprihvatljivim zahvatima koji se neće uklapati u samu anatomiju lica i ne odstupa od normalnih estetskih proporcija lica."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs