ZAKINUO JE ROĐENU DECU DA BI OBEZBEDIO 50 GODINA MLAĐU LJUBAVNICU: Marta mu je opraštala maloletne prostitutke zbog para

Silvio Berluskoni je svaku svoju ženu ostavljao zbog mnogo mlađe

Celebrities
14:31h Autor:
ZAKINUO JE ROĐENU DECU DA BI OBEZBEDIO 50 GODINA MLAĐU LJUBAVNICU: Marta mu je opraštala maloletne prostitutke zbog para
Foto: Marco Lanni / Zuma Press / Profimedia

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni preminuo je 2023. godine u bolnici u Milanu u 86. godini od posledica leukemije.

Naklonost prema ženama

Berluskoni nikada nije krio naklonost ka ženama, pogotovo mlađim.

Njegova poslednja partnerka, partijska koleginica Marta Fašina, mlađa je od njega više od 50 godina.

Poznato je da je presađivao kosu i podvrgavao se raznim plastičnim operacijama kako bi izgledao mlađe.

Silvio Berluskoni
foto: Profimedia

Drugu suprugu, Veroniku Lario, upoznao je videvši je kako pleše toples u jednom šou.

Ona je potom više puta javno izražavala frustraciju zbog naklonosti muža prema mladim ženama.

Podnela je zahtev za razvod nakon što je njen suprug fotografisan na proslavi 18. rođendana manekenke Noemi Leticije.

Njegov najupečatljiviji skandal bile su navodne „bunga bunga" zabave u njegovoj vili, na kojima su bile angažovane devojke - priča se završila osudom zbog plaćanja maloletne prostitutke za seks.

Simbolično venčanje od "simboličnih" 400.000 evra

Berluskoni se u martu 2022. simbolično oženio sa Martom Fašinom (33) - bio je to simboličan čin u čast njihove veze ali ne i pravo venčanje koje su njegova deca zabranila.

Silvio Berluskoni, Marta Fašina
foto: Maurizio Brambatti / Zuma Press / Profimedia

Njegovi naslednici ne daju Marti ni cent očevog bogatstva od pet milijardi dolara. Ona je bila veoma ljuta što nije imala pravu svadbu, ali je zato nosila Antonio Riva venčanicu od francuske čipke i sa plaštom dugačkim tri i po metara. Cena te haljine bila je 20.000 evra dok je Berluskoni nosi Armani odelo.

U intervjuu za italijansko izdanje "Veniti fera", rekla je da je patnila i bila ljubomorna jer je Berluskoni priređivao lude žurke sa mladim devojkama, ali mu je oprašala jer ga, navodno, volela.

Silvio Berluskoni
foto: Profimedia

Prvu suprugu ostavio zbog 20 godina mlađe

Brak Karle i Berluskonija upao je u krizu još 1980. Ni jedno ni drugo nisu otkrivali zašto su rastali, ali se šuškalo da je uzrok bila njeva preljuba. Silvio se ludo zaljubio u 20 godina mlađu glumicu Veroniku Lario (66), koju je sreo u pozorištu u Milanu.

Silvio Berluskoni
foto: Marco Lanni / Zuma Press / Profimedia

Karla Elvira se nakon razlaza od bivšeg muža preselila u Englesku na nekoliko meseci kako bi pobegla od tračeva. Sporazumno su se razveli 1985. godine iako su njihova deca negodovala zbog odluke da se rastanu.

Prva supruga Silvija Berluskonija držala se dalje od javnosti iako je dobijala brojne ponude za intervjue. Njihova deca rekla su da su njihovi roditelji uprkos svemu ostali u prijateljskim odnosima.

Silvio Berluskoni, Veronika Lario
foto: Profimedia

Skandali pratili i brak sa Veronikom

Atraktivna Veronika se za Silvija udala 1990. godine, a zvanično su se razveli 2014. Brak je bio ispunjen njegovim političkim i seks aferama. A razvod je njoj doneo rekordnu alimentaciju- 1, 4 miliona evra mesečno.

"Berluskoni je sa 30 godina mlađom devojkom", "Berluskonijeva ljubavnica postala ministarka", samo su neki od naslova sa kojima je morala da se nosi Veronika dok su mediji brujali o preljubama njenog muža.

Veronika Lario rođena je kao Mirijam Rafaela Bartoini. Pre udaje za Berluskonija bavila se glumom, a najviše je bila angažovana u pozorištu. Nakon venčanja sa Silvijom odrekla se karijere i posvetila porodici. Kao supruga bivšeg italijanskog premijera, često je skandaloznog Italijana pratila na javnim događajima, a sve i da niste želeli da je primetite, morali ste jer je njen izgled toliko upečatljiv da je neretko skretao pažnju sa uglađenog Berluskonija.

Silvio Berluskoni
foto: Marco Merlini / LaPresse / Profimedia

Veronika koja je sa Berluskonijem dobila troje dece, Barbaru, Eleonoru i Luiđija, često su i kritkovali da preteruje sa estetskim korekcijama. Takve kritike čine se nisu bile neopravdane.

Uz mlađu Frančesku proveo 12 godina, pa je ostavio zbog mlađe

Skandalozni Berluskoni se 2002. rastao od Frančeske Paskale (37) sa kojom je bio 12 godina u vezi, saopštila je njegova stranka Forza Italia i dodala da će bivši partneri ostati prijatelji.

Silvio Berluskoni
foto: Paolo Della Bella / LaPresse / Profimedia

“Uvek će mi biti drag. Želim mu svu sreću ovoga sveta i nadam se da će pronaći nekoga ko će se brinuti o njemu kao ja", rekla je Frančeska koja je svakog dana pitala Berluskonija da se oženi njome.

Medijski mogul poznat po seksualnim skandalima, serijskim gafovima i problemima sa zakonom već tada je navodno bio u vezi sa 53 godine mlađom Martom Fašinom, poslanicom iz njegove stranke, piše "Gardijan".

„Nisam svetac"

Berluskoni je, dok je bio premijer, telefonirao policijskoj stanici i zatražio oslobađanje 17-godišnje Karime „Rubi" El Marug, zvane „Rubini kradljivica srca", koja je bila pritvorena zbog krađe.

Bila je i gošća „bunga bunga" žurki.

Italijanski mediji preneli su da je premijer tvrdio da je ona nećaka ili unuka egipatskog predsednika, a da je on stoga pokušavao da izbegne diplomatski incident.

Berluskoni je proglašen krivim da joj je platio za seks i zloupotrebu položaja 2013, ali je ta presuda poništena sledeće godine.

Berluskoni je uvek odbacivao tvrdnje da je bilo kojoj ženi platio za seks, rekavši da u tome „nedostaje zadovoljstvo osvajanja".

Ali je priznao i da nije „nikakav svetac".

Silvio Berluskoni
foto: Torino/Mauro Scrobogna / LaPresse / Profimedia

Političku karijeru započeo je 1993. godine, a godinu dana kasnije prvi put je postao premijer

Bivši četvorostruki italijanski premijer mnogo puta je bio u sudu po raznim optužbama, a jednom prilikom je izneo tvrdnju da se pojavio 2.500 puta na 106 suđenja, u periodu od dve decenije.

Odgovarao je po raznim optužbama, između ostalog za finansijske pronevere, utaje poreza, kao i korupciju i pokušaj podmićivanja sudije.

Često bi optuživao tužioce da vode političku osvetu protiv njega, negirajući da je počinio krivična dela.

Silvio Berluskoni
foto: Profimedia

Iako je u nekoliko navrata oslobađan ili su mu osuđujuće presude poništavane, 2013. godine je osuđen za poresku prevaru zbog čega mu je godinama bilo zabranjeno da obavlja političku funkciju.

Umesto zatvora, morao je na društveno-koristan rad u katoličkom staračkom domu u Milanu.

Njegov ponovni politički apetit protumačen je kao pokušaj da izbegne optužbe za korupciju, nakon što je nekoliko njegovih preduzeća uvučeno u istragu.

Ali on je odbacio tvrdnje.

„Ne moram da dobijem funkciju da bih imao vlast.

„Imam kuće širom sveta, veličanstvene brodove, prelepe avione, prelepu ženu, prelepu porodicu. Ja se žrtvujem (povratkom u politiku)", govorio je.

Dok je bio na vlasti, Berluskonijeva vlada je usvojila zakon koji je njemu i drugim visokim javnim ličnostima dao imunitet od krivičnog gonjenja.

Taj zakon je kasnije poništio Ustavni sud Italije.

Marta Fašina, Silvio Berluskoni
foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Bivši premijer Italije je bolovao od retkog oblika raka krvi, hronične mijelomonocitne leukemije, rekli su doktori u San Rafaelu novinarima ranije ove godine.

Imao je ponovljene zdravstvene probleme otkako je 2020. godine oboleo od kovida-19.

Silvio Berluskoni
foto: Flavio Lo Scalzo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rođen 1936. u Milanu, Berluskoni je karijeru započeo prodajom usisivača, pre nego što je osnovao građevinsku kompaniju.

Postao je jedan od najbogatijih ljudi Italije, stekavši bogatstvo preko svojih televizijskih kanala.

Stekao je međunarodno priznanje kao vlasnik legendarnog Fudbalskog kluba Milan, koga je spasao od bankrota 1986. godine uloživši ogromne sume novca, pre nego što je otišao u politiku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs