"MOLIIO SAM GA TO DA NE RADI": Pijani Ejdus i Josif Tatić patrijarhu Pavlu priredili HAOS koji i sad ostavlja BEZ TEKSTA

U avionu na 10.000 metara nastala je čuvena anegdota Josifa Tatića sa patrijarhom Pavlom.

Celebrities
06:56h Autor:
"MOLIIO SAM GA TO DA NE RADI": Pijani Ejdus i Josif Tatić patrijarhu Pavlu priredili HAOS koji i sad ostavlja BEZ TEKSTA
Foto: Kurir / Dado Đilas

Predrag Ejdus je u svojoj karijeri odigrao oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija.

Javnost će ga najviše pamtiti po filmskim ulogama, pozorišnim bravurama, ali i javnim nastupima u kojima je govorio o našem društvu, ljudima, porodici, ljubavi...

Predrag Ejdus
foto: Kurir / Marina Lopičić

Jedan od onih koji su ga najbolje poznavali bio je glumac Josif Tatić sa kojim je Peca godinama igrao legendarnu predstavu "Šovinistička farsa". Upravo njih dvojica akteri su ove anegdote.

Predrag Peca Ejdus i Josif Tatić su desetak godina igrali jednu od najgledanijih predstava u Jugoslaviji "Šovinističku farsu". Sa njom su Ejdus i Tatić proputovali ceo svet i igrali na svim meridijanima.

Josif Tatić
foto: Youtube Printscreen / Prdiem

Upravo ova kultna predstava odvela ih je u daleku Australiju, a na povratku se desilo da avion dele sa patrijarhom Pavlom.

"Vraćali smo se sa turneje iz Australije i u Atini prelazimo u JAT-ov avion za Beograd. Ali avion ne poleće jer se čekaju neki VIP gosti. Stiže delegacija na čelu sa patrijarhom Pavlom. Prođu pored nas, odu napred, poleće avion, a Tale se diže i kreće", ispripričao je svojevremeno za "Blic" Predrag Ejdus.

Patrijarh Pavle
foto: Profimedia

Glumac je nastavio.

"Pitam ga gde će, a on odgovara da ide da pozdravi patrijarha Pavla. Znam koliko smo popili na aerodromu, pili smo i u avionu čekajući VIP goste, molim ga da to ne radi, a on me otkačinje: "Ćuti ti, Jevrejinu, ovo je moj patrijarh!" A, pritom je on bio ateista. Ode Tale, nije prošlo dve sekunde i vraća se. Pitam šta je bilo, a on mrtav ozbiljan odgovara: "Izgleda da me nije prepoznao!" I danas kad se setim kako mi to saopštava, vrištim od smeha, sećao se Ejdus.

Josif Tatić je preminuo iznenada u 67. godini života, 8. februara 2013. Predrag Ejdus umro je 28. septembra 2018.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs