DECA PREDRAGA EJDUSA IMAJU POTPUNO RAZLIČITE SUDBINE: Ćerka postala ZVEZDA, a svi se ŠOKIRAJU kad vide čime se sin bavi

Deca Predraga Ejdusa su sada ozbiljini i veoma obrazovani ljudi, a oboje su izuzetno uspešni usvojim profesijama.

Celebrities
07:08h Autor:
DECA PREDRAGA EJDUSA IMAJU POTPUNO RAZLIČITE SUDBINE: Ćerka postala ZVEZDA, a svi se ŠOKIRAJU kad vide čime se sin bavi
Predrag Ejdus, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Legenda srpskog glumišta i profesor glume Predrag Ejdus napustio nas je pre pet godina, ali kroz njegove kulte uloge živeće zauvek. I danas se mogu čuti replike koje su izgovarali njegovi likovi u žargonu, a svaku je dočarao na vrlo autentičan način. Briljirao je kako na filmskom platnu, tako i u pozorištu i na televiziji.

A samo neke role koje i sada mnogi vole da gledaju, posebno mlađe generacije, su: „Otvorena vrata“, „Zona Zamfirova“, „Lisice“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Pozorište u kući“, „Ulica lipa“, „Šišanje“, „Miris kiše na Balkanu“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Bela lađa“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Ubistvo s predumišljajem“.

Godinama je bio u skladnom braku sa Milicom Ejdus, arhitektom i scenografom. A kruna njihove ljubavi su ćerka Vanja i sin Filip.

Predragova naslednica upravo je krenula očevim stopama i uplovila u svet glume već sa 12 godina i to pojavivši se u filmu "Balkan ekspresu 2". Da je veoma uspešna u ovoj profesiji govore i priznanja koja su otišla u njene ruke, pa je tako za naslovnu ulogu u predstavi "Hasanaginica", u režiji Jagoša Markovića, dobila Sterijinu nagradu 2022. godine.

Bogata karijera koju glumica Vanja Ejdus godinama gradi u pozorištu savršena je baza za sve što radi pred kamerom. Publika je upamtila njene uloge u serijama i filmovima među kojima su: "Čekaj me ja sigurno neću doći", "Nebesa", "Jedini izlaz", "Mama i tata se igraju rata", "Drim-tim", "Vlažnost", "Miris kiše na Balkanu", a pojaviće se u serijama "Azbuka našeg života", "Neposlušni" i filmu "Heroji Halijarda".

- Snimanje obično traje 12 radnih sati i ostaje vam još onih drugih 12, u kojima imate vremena samo da jedete, spavate i pripremite se za sutrašnji dan. Najveći stres nastupa u danima kada imate snimanje i predstavu, jer onda iscrpljeni treba da budete u top formi još nekoliko sati na sceni, uživo pred publikom, i to onda zahteva jedan ekstra napor da se sve to izdrži. Na sreću, postoje uvek i slobodni dani, u kojima uspete da sakupite novu energiju - opisala je Vanja za "Kurir" kako igledaju radni dani.

A jedan savet čuvenog oca uvek ima na umu.

- Moj otac je smatrao da je konstantni rad jedini put ka napretku, da ne treba previše da se bira i odbija, jer svaki proces je novo i značajno iskustvo. Objasnio mi je da radiš, radiš, radiš, pa se jednom u deset godina desi "ono nešto", pa opet novi krug. To me je naučilo strpljenju i marljivosti - otkrila je.

Vanja je bila u braku sa Ivanom Kostićem, sinom glumice Stanislave Pešić, i sa njim ima ćerku Sanu.

Sa druge strane, Predragov sin Filip odabrao je drugačiju profesiju i završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a potom je magistrirao na Institutu političkih nauka u Parizu i na Londonskoj školi za ekonomiju.

Posvetio se akadmskoj karijeri i trenutno radi kao vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u našoj prestonici.

Voli da istražuje zanimljive destinacije sa porodicom, naročito uživa u sportovima na vodi, a svetla reflektora i javni život ga uopšte ne zanimaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs