ljubavna priča

Ljubavna priča Predraga Ejdusa koja je trajala 43 godine: Nije sanjao da će osvojiti jednu od najlepših žena Beograda!

Još jedan iz plejade najvećih koji je pre dve godine sišao sa životne i glumačke scene imao je veliku ljubav dugu 43 godine

Celebrities
Autor:
Ljubavna priča Predraga Ejdusa koja je trajala 43 godine: Nije sanjao da će osvojiti jednu od najlepših žena Beograda!
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Velikan sprskog glumišta Predrag Ejdus preminuo je 2018. godine posle duže bolesti u 71. godini života, ali ostavio nam bogat opus svojih rola i neizbrisiv trag.

Predrag je bio u braku sa scenografom i arhitektom Milicom Ejdus više od 40 godina iz kojeg ima ćerku Vanju i sina Filipa.

Glumac je svojevremeno u jednom intervjuu otkrio kako je upoznao svoju suprugu i kako je njihova ljubavna priča počela.

"Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci. Nisam ni sanjao da će biti moja. Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda", rekao je glumac svojevremeno.

Volela ga 18 godina, jednom rečenicom joj slomio srce: Ljubavna priča Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona! (FOTO)

foto: Kurir / Dragana Udovičić

Mnogo godina kasnije, kada su ga pitali kako su on i Milica uspeli da sačuvaju brak, imao je krajnje jednostavno objašnjenje koje bi možda svi trebalo da poslušamo:

"U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu", ispričao je Ejdus 2009. godine.

Zbog nje je ostavio ženu i 2 puta sebi pokušao da oduzme život: Najintrigantnija ljubavna priča Holivuda! (FOT0)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs