EVO ŠTA IMAJU OD ŠKOLE NAJPOZNATIJE VODITELJKE: 1 jedva završila srednju, ona doktor nauka, a najlepša ima 2 FAKULTETA

Naše poznate voditelje redovno gledamo na malin ekranima u različitim formatima, i svaka je istakla na svoj način, ali da li ste znali koliko su obrazovane?

Celebrities
07:24h Autor:
EVO ŠTA IMAJU OD ŠKOLE NAJPOZNATIJE VODITELJKE: 1 jedva završila srednju, ona doktor nauka, a najlepša ima 2 FAKULTETA
Šta imaju od škole naše poznate voditeljke?, Foto: Printscreen Instagram / sanja_kuzet / dragana.kosjerina / kilimara

Najistaknutije voditeljke na našoj javnoj sceni vodile su vrlo različite emisije i pokretale razne projekte, ali svaka od njih je zadržala autentičnost. Imaju iza sebe karijere koje traju godinama, međutim, o njihovom obrazovanju se veoma malo zna. I dok su neke od njih bile i u centru skandali, druge su svoj profesionalni put izgradile bez mrlje, ulagajući i te kako u znanje i veštine.

Marija Kilibarda
foto: PrintscreenInstagram/kilimara

Marija Kilibarda već više od deceniju važi da jednu od najlepših voditeljki na našim prostorima. A pored zansonog izgleda, može se pohvatliti sa, čak, dve diplome. Studirala je na Fakultetu političkih nauka, smer Socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment.

Sanja Kužet
foto: Kurir/Nemanja Nikolić

Sanja Kužet, prepoznatljiva voditeljka "Zvezda Granda", koja po mišljenju mnogih zrači neodoljivim seksepilom, prvo je studirala geografiju, a potom je završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

Dušica Jakovljević odrasla je i školovala se u rodnom gradu, a u svet novinarstva, radijskog i televizijskog posla uplovila je sa samo 17 godina. Pohađala je nekadašnju Osnovnu školu „Braća Ribar“ (danas ta škola nosi naziv „Kralj Petar Prvi“).

Dušica Jakovljević
foto: preentscreen/Youtube

Posle osnovne škole je upisala gimnaziju, a u trećem razredu je saznala da Radio „Akademac“ traži novinare, voditelje i saradnike. Prijavila se i odmah dobila posao, jer se rukovodstvu i uredništvu mnogo dopao njen glas i tako je uplovila u svet medija.

Vesna Dedić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Vesna Dedić, voditeljka kultne emisije "Balkanskom ulicom " u kojoj je ugostila sva eminentna imena sa naše javne scene. Diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, te je i veoma uspešna spisateljica, čija se dela prodaju u velikim tiražima.

Maja Nikolić
foto: Kurir/Zorana Jevtić

Maja Nikolić rođena je u u Sarajevu, a sa 18 godina se preselila u Beograd gde je započela voditeljsku karijeru. Od malih nogu se, kao balerina, pojavljivala u dečijoj emisiji Nedeljni zabavnik. Završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu i Višu turističku školu u Beogradu.

Kristina Radenković
foto: Vladimir Maraj

Kristina Radenković, voditeljka "Slagalice", završila je Prirodno matematički fakultet i Akademiju umetnosti.

Nataša Miljković diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi.

Sanja Marinković
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Sanja Marinković, autorka čuvene emisije "Magazin IN", u srpskoj prestonici je završila osnovnu školu i XII gimnaziju. Na Višoj poslovnoj školi je završila menadžment, nakon toga i finansijski menadžmenta na Univerzitetu Megatrend. Govori engleski i francuski jezik.

Jelena Bačić Alimpić bila je jedna od najpopularnijih TV lica kod nas, a njene emisije su beležile rekordnu gledanost i sve poznate ličnosti su se utrkivale da budu njeni gosti.

Jelena Bačić Alimpić
foto: Marko Ristić

Čini se u jeku najveće slave, povukla se iz javnosti i posvetila velikoj ljubavi - pisanju. Ta odluka nije mnogo iznenadila njene bliske ljude, jer jer Jelena upravo i završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik.

Lea Kiš
foto: Kurir/ Dragan Kadić

Lea Kiš, koju mnogi prepoznaju po specifičnom glasu, magistrirala je komunkologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti.

Maja Manojlović je prepoznatljivo je lice informativnog programa, U Beogradu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a potom je završila Filološki fakultet, smer - književnost.

1 / 8 Foto: Printscreen Instagram - suzanamancicofficial

Suzana Mančić, neprevaziđena "Loto" devojka, završila je osnovnu školu „Đura Strugar“ i Petu beogradsku gimnaziju. Uporedo je išla u srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ i želela je da postane balerina, ali ruski pedagog joj je rekao da je previše krupna i da bi trebalo da trenira košarku. Nakon toga je upisala Pravni fakultet, koji je zbog estradne karijere, završila posle deset godina.

Tamara Raonić bila je zaštitno muzičke emisije "Grand šou". Imala je svega 18 godina kada se prijavila na konkurs za stjuardese kompanije "Jat", nije imala velika očekivanja, te je za nju bilo veliko iznenađenje kada je saznala da je dobila posao. Odmah po završetku srednje škole počela je da radi.

Tamara Raonić
foto: Printscreen Youtube / NOVA S

Proputovala je svet i postala zvanično najlepša stjuardesa, a onda je posle dve godine promenila profesiju. Na Trećem kanalu je započeka karijeru voditeljke, a prva emisijia koju je radila bila je ""Svetlosti velegrada".Kako je svojom harizmom i lepotom privlačila pažnju gde god bi se pojavila, primetio ju je Saša Popović i odmah joj ponudio angažman u "Grand produkciji.

1 / 7 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Voditeljka Dragana Kosjerina važi za jednu od najatraktivijih voditeljki i trenutno radi na Radio-televiziji Srbije. Želela je da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs