MAŠTALA JE DA POSTANE MAŠINOVOĐA, ALI JE LJUBAV PREMA MUZICI BILA JAČA: Đorđe Balašević joj je u mladosti posvetio pesmu

Životna priča naše muzičke zvezde predivnog glasa i skromne ličnosti.

Celebrities
Autor:
MAŠTALA JE DA POSTANE MAŠINOVOĐA, ALI JE LJUBAV PREMA MUZICI BILA JAČA: Đorđe Balašević joj je u mladosti posvetio pesmu
Foto: printscreen/youtube/ linkTV – internet televizija

Veliku pažnju javnosti uvek privuku fotografije koje prikazuju kako su nekada izgledale naše zvezde.

Ova devojčica je danas naša velika muzička zvezda koja je srca publike osvojila neverovatnom bojom glasa.

Bilja Krstić, Biljana Krstić
foto: printscreen/youtube/ linkTV – internet televizija

Rođena je 9.11.1955. godine u Nišu. Sa mamom, tatom, bakom i tri starije sestre živela je u staroj železničkoj koloniji, u stanu od 40 kvadrata.

Ugledajući se na oca koji je radio na železnici, želela da bude mašinovođa. Međutim, kada je u njen dom stigao radio, ljubav prema muzici je učinila svoje.

Bilja Krstić
foto: prinscreen/youtube/linkTV – internet televizija

Još kao dete je obožavala da peva i stalno je to radila. Svoj prvi javni nastup je imala sa svega tri ili četiri godine u školi svoje starije sestre. Potom se usavršavala u tri različita muzička pravca.

Naime, njena najstarija sestra je volela Sanremo te je uz nju naučila da peva pesme Klifa Ričarda i Rite Pavone.

Zahvaljujući starijoj sestri čiji muž svira gitaru počela je da sluša i Roling Stonse, Bitlse i Credens.

Treća po redu sestra je obožavala „Dnevnik jedne ljubavi“ i slušala domaće izvođače, te se u mladoj Bilji rodila ljubav prema narodnoj muzici.

Prva velika ljubav dogodila joj se na fakultetu, a Đorđe Balašević im je posvetio pesmu „Jedan Saša iz voza“. Ljubav nije potrajala, ali su pevačica i njen tadašnji momak ostali u dobrim odnosima.

Kada je 1980. godine u Krsmancu upoznala Tihomira Arsića i bila je to ljubav na prvi pogled. Venčali su se tri godine kasnije, a na velikoj svadbi je bilo 350 zvanica. Podarila mu je dve prelepe ćerke Milicu i Lenku.

Svetsku slavu stekla je kao vokalni solist orkestra „Bistrik“ koji je proglašen za jedan od najboljih srpskih izvođača etno muzike i jedan od najpoznatijih etno-sastava u Europi.

Njen predivan glas i iskrenost koju ima na sceni uvek su nagrađivani velikim aplauzom na više od 170 održanih koncerata širom Srbije, ali i sveta.

Sada vam je već sigurno jasno da je devojčica sa slike niko drugi nego legendarna pevačica narodne muzike Biljana Krstić, prenosi Gloria.rs

Jednom prilikom je pričala na bolnu temu odlazaka bliskih ljudi i praznine u duši koju ništa ne može da zameni.

Neki gubici su prosto nenadoknadivi i tuga nikada ne prolazi, postaje večna. Seća se da kada je ostala bez roditelj to je za nju tada bila najveća bol koju je ikada iskusila. Nažalost joj je život nakon toga zadao još jedan udarac od koga nije mogla da se oporavi.

Bilja Krstić
foto: ATAImages

"Odlasci su veoma teški i bolni, posebno onih najbližih i najdražih. Kažu da vreme leči sve, ali to nije tačno. Veoma rano sam ostala bez roditelja i mislila sam da je to najveća tuga koju sam osetila, ne sluteći da ću skoro doživeti i još veći šok kada je rođena sestra Vera otišla. Tužni događaji nastavljaju niz i tako smo pre skoro godinu dana Milica, Lenka i ja ispratile i Tiku, njihovog oca kog su obožavale i koji im je bio veliki oslonac u životu", rekla je Bilja za "Kurir" i istakla da o svom odlasku ne razmišlja.

"O poslednjem putovanju još uvek ne razmišljam, ali evo citiraću moju divnu drugaricu Gagu Rosić: "Od nas su brži naši životi i kako god da je, uvek nas prestignu na svim putovanjima‘", zaključila je Bilja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs