ŽIVOT ZVEZDE SERIJE "ČARI" BIO JE SVE SAMO NE ČAROBAN: "Počela sam da se gušim, mislila sam da ću umreti"

Glumica podelila svoju potresnu ispovest o zlostavljanju koje je preživela sa 19 godina.

Celebrities
Autor:
ŽIVOT ZVEZDE SERIJE "ČARI" BIO JE SVE SAMO NE ČAROBAN: "Počela sam da se gušim, mislila sam da ću umreti"
Životna priča Alise Milano, Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Alisa Milano je američka glumica, producentkinja i aktivistkinja rođena 19. decembra 1972. godine u Bruklinu, Njujork. Postala je poznata još kao dete zbog svoje uloge u popularnoj TV seriji "Ko je šef?" (Who's the Boss?) koja se emitovala od 1984. do 1992. godine.

Nakon "Ko je šef?", Alisa je nastavila graditi karijeru na televiziji i filmu. Igrala je ključne uloge u popularnim serijama kao što su "Charmed" (Začarane), gde je tumačila lik Phoebe Halliwell, te "Mistresses" (Ljubavnice). Takođe, pojavila se u brojnim filmovima, uključujući "Commando" (Komando) i "Fear" (Strah).

Alisa Milano
foto: Viacom Collect / Everett / Profimedia

Van sveta glume, Milano je poznata po svom aktivizmu u mnogim društvenim pitanjima. Posebno se istakla kao zagovornica prava žena, a bila je i jedna od pokretača pokreta #MeToo, koji je istakao probleme seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja u industriji zabave i šire.

Ona je multitalentovana umetnica koja je tokom godina ostvarila značajan doprinos svetu zabave i postala prepoznatljivo lice u društveno angažovanim krugovima.

Alisa Milano
foto: Reuters / Jim Bourg

Jednom prilikom je ispričala traumatično iskustvo koje je doživela sa samo 19 godina. Naime, ona je kao tinejdžerka bila žrtva seksualnog zlostavljanja pa je to verovatno bilo i pokretač njene borbe protiv ovog problema.

"Moje ime je Alisa. Kada sam i mala 19 godina bila sam na koncertu poznate muzičke zvezde koja je pozvala publiku da se približi. To je izazvalo stampedo. Ljudi su se stiskali jedni uz druge. Počela sam da se gušim, mislila sam da ću umreti", počela je glumica svoju potresnu ispovest.

"Neko je gurnuo ruke ispod moje suknje i konstantno me udarao u vaginu. Nisam mogla da se okrenem. Pogledala sam u čoveka iz obezbeđenja, ali on je samo odmahnuo glavom. Uspela sam da se oslobodim i pobegnem na binu, daleko od mog predatora. Okrenula sam se i nisam znala ko je to bio", podelila je Alisa jezive detalje.

Glumica je zatim otkrila da nikada nije prijavila zlostavljača jer nije znala ko je on bio. Svoje traumatično iskustvo čuvala je kao tajnu, poput miliona drugih žena.

Alisa Milano
foto: AP

Glumica je iznela još šokantnih detalja iz života, poput toga da je u ranim dvadesetim imala dva pobačaja.

Bilo je užasno. Odrasla sam u katoličkoj porodici i onda se dogodio taj sukob sa verom. Bio je to moj izbor. I za mene je bio apsolutno pravi izbor. Nije baš da sam želela to da uradim, ali morala sam“, rekla je glumica i dodala da se ne kaje zbog te odluke.

Alisa se 2009. godine udala za osam godina mlađeg Dejvija Bugalijarija, sa kojim ima ćerku Elizabelu i sina Mila, prenosi Zadovoljna.rs

Alisa Milano
foto: AP

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs