MUŽ JE VARAO GDE JE STIGAO, A BORILA SE ZA ŽIVOT 8 GODINA: Rodila je najlepšu ženu, a kažu da je ona bila JOŠ IZAZOVNIJA

Tužna životna priča majke Anđeline Džoli niko ne ostavlja ravnodušnim - bila je neverovatna dama i humanitarac.

Celebrities
Autor:
MUŽ JE VARAO GDE JE STIGAO, A BORILA SE ZA ŽIVOT 8 GODINA: Rodila je najlepšu ženu, a kažu da je ona bila JOŠ IZAZOVNIJA
Tužna životna priča majke Anđeline Džoli, Foto: Profimedia

Čuvena glumca Anđelina Džoli već decenijama slovi za najlepšu damu na svetu, a malo je poznato da je predivan izgleda nasledila od svoje majke Mašelin Bertran. Ćerka nije samo od nje naslednica sofisticiranost i eleganciju, već i strast prema glumi.

Međutim, ona je svoju karijeru, koja je tek bila u usponu, zanemarila zbog toga što se posvetila porodici i deci.

Sa svega 20 godina udala se Džona Vojta, 12. decembra 1971. godine. Ni početak braka joj nije doneo sreću, kao ni kasnije godine, a imala je dva pobačaja pre prvog deteta koje je rodila. Prvo je na svet donela sina Džejmsa Hejvena, a dve godine kasnije Anđelinu Džoli. Oba deteta postala su glumci. Shvatila je da je veoma teško uskladiti filmsku karijeru i brigu o maloj deci, pa je odlučila da se posveti porodici.

Maršelin i Vojt su se rastali 1976, a zvanično razveli 1980. godine, i to zbog Vojtovih brojnih prevara. Otkrila je da ju je on varao sa kim je stizao, pa je podnela zahtev za razvod braka. Nakon zvanične rastave od Vojta, uplovila je u vezu sa Biliom Dejom. Zajedno su živeli 11 godina, ali nisu se venčali. Neke od ljubavi koje su obeležile njen život bili su i Džon Trudel i Tom Besamra.

Najbolje godine svog života posvetila je humanitarnim ciljevima. Maršelin se dugo zabavljala sa muzičarem i pesnikom Džonom Trudelom, koji je bio indijanskog porekla, a upravo ju je on inspirisao da osnuje dobrotvornu organizaciju "Fondacija svih plemena" koja je imala za cilj da ekonomsko i kulturno podrži Indijance.

Potom je sa njim osnovala još jednu organizaciju "Daj ljubav, daj život" i to nakon saznanja da boluje od opake bolesti u 49. godini. A koliko je volela Trudela pokazuje jedan njen postupak - u svom testamentu ostavila mu je 100 hiljada dolara, iako je bila udata za drugog čoveka.

Upravo zbog činjenice da je otac slavne glumice varao njenu majku na svakom koraku - Anđelin danas nema nikakav kontakt sa njima, kao ni njena deca. Sa druge strane, ni on se nije nešto preterano trudio da izgladi odnose sa ćerkom, te je u jednom intervuu jedva "pogodio" kako mu se zove unuka posle nekoliko pokušaja.

Pred kraj života Bertran nije govorila o svojoj privatnosti i nije davala intervjue. Borila se sa rakom jajnika i rakom dojke skoro osam godina. Umrla je 2007. godine. Kako su i Maršelinina majka i sestra umrle od raka, Anđelina je govorila o svojoj majci da je pretpostavljala da će se i njoj desiti slično.

"Moja baka je umrla takođe mlada, pa je moja majka uvek mislila da će se to desiti i njoj", otkrila je glumica.

Upravo iz istog ovog razloga, Anđelina se odlučila da uradi dvostruku mastektomiju i histerektomiju (odstranjivanje obe dojke i materice), kako bi prevenirala nastanak karcinoma, koji je očigledno genetski nasleđen sa majčine strane.

U vreme kada je umrla njena majka, Anđelina je imala troje dece. 2008. godine Anđelina i Bred Pit dobijaju ćerku Vivijen Maršelin Džoli Pit, koja dobija ime po svojoj pokojnoj baki.

Jedna od najlepših glumica na svetu jednom prilikom je objavila veoma dirljivu fotografiju sa majkom i za sve je imala važnu lekciju.

- Sutra bi bio 73. rođendan moje majke. Preminula je pre 15 godina, nakon duge borbe sa rakom dojke i jajnika. U julu me mesec dana deli od godina kada je njoj dijagnostikovan rak. Imala sam preventivne operacije kako bih smanjila rizik, ali i dalje idem na preglede - napisala je Anđelina i dodala:

- Moja mama je volela Hendriksa. I uvek bi potpisivala svoja pisma sa "Kiss the Sky". Nakon što je preminula to je dobilo novo značenje. Šaljem ljubav onima koji su takođe izgubili voljene i snagu onima koji se upravo u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole - zaključila je.

1 / 6 Foto: North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs