ovo niko nije slutio

ANĐELINA DŽOLI POSTAJE MODNA DIZAJNERKA: Prelepa glumica objasnila šta ju je inspirisalo i zašto je baš to NJEN SPAS

Anđelina Džoli priznaje da ju je uloga samohrane majka „spasila“ od odlaska na „mnogo mračnija“ mesta.

Moda
Autor:
ANĐELINA DŽOLI POSTAJE MODNA DIZAJNERKA: Prelepa glumica objasnila šta ju je inspirisalo i zašto je baš to NJEN SPAS
Anđelina Džoli, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U novom intervjuu za Vog, glumica je govorila o tome kako ju je fokusiranje na roditeljstvo nakon burnog razvoda od Breda Pita održalo tokom godina.

„Imala sam 26 godina kada sam postala majka. Ceo moj život se promenio. Spasilo me je to što imam decu - i naučilo me da budem drugačija na ovom svetu", rekla je ona za ovaj prestižan modni magazin.

„Mislim da bih otišla na mnogo mračniji put da nisam želela da živim za njih. Oni su bolji od mene, jer želiš da budu tvoja deca."

Džoli i Pit, koji su najavili razvod 2016. nakon 12 godina zajednice, dele šestoro dece: Medoksa (22), Paksa (19), Zaharu (18), Šajlo (17) i blizance Vivijen i Noks (15).

Anđelina je rekla za Vog da se ovih dana oseća „malo utučeno“. „Još uvek saznajem ko sam sa svojih 48 godina. Pretpostavljam da sam u tranziciji kao osoba“, priznala je ona, dodajući: „Ne osećam se kao da sam ja ja već deceniju, na neki način, Ne želim da ulazim u to.” Ne deleći previše, Džoli je nagovestila da je poslednjih godina čitavoj porodici život bio težak. „Imali smo mnogo toga da izlečimo“, objasnila je ona. „Još uvek nalazimo svoje uporište.”

Džoli je pozirala za naslovnicu izdanja magazina za novembar 2023. u beloj haljini bez rukava koja je bila prekrivena ružičastom bojom u spreju dok je promovisala svoju novu modnu kompaniju "Atelier Jolie".

„Ne želim da budem veliki modni dizajner, želim da izgradim kuću za druge ljude da to postanu“, objasnila je ona. „Nadam se da ću promeniti mnoge aspekte svog života. A ovo je onaj koji je okrenut napred.”

Anđelina je rekla da se nada da će Atelje Džoli inspirisati žene da se "osećaju dovoljno bezbedno" da budu "meke", sa čime se, doduše, borila u prošlosti.

„Ponekad način na koji se oblačite kaže: ’Ne zezaj se sa mnom – imam svoj oklop‘“, rekla je. „Nakon što sam prošla kroz nešto što me je povredilo, terapeut me je pitao da li bih pokušala da nosim lepršavu odeću. Zvuči glupo, ali pretpostavila sam da pantalone i čizme projektuju „tvrđi” izgled, jaču mene.”

Džoli je napomenula da se u vreme kada se taj razgovor odvijao nije osećala „dovoljno snažnom“ da bude nežna ili da nosi nešto što to odražava. „Osećala sam se ranjivo“, priseća se ona.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Džoli i Pit (59) prvi put su se sreli na snimanju filma „Mr. & Mrs. Smith” dok je još bio u braku sa Dženifer Aniston. Uprkos tome što su se njih dvoje spojili ubrzo nakon što je Pit prekinuo brak sa Aniston 2005. godine, glumac je žestoko negirao da je ikada bio neveran zvezdi „Prijatelja“.

Brzo su postali jedan od najpoznatijih holivudskih parova. Oni su se venčali u avgustu 2014. i tokom godina zajedno dočekali šestoro dece. Međutim, sve se preokrenulo 2016. godine kada su se pojavile vesti da je svemu došao kraj. Njih dvoje su se navodno posvađali dok su bili na privatnom letu sa svojom decom.

1 / 6 Foto: Profimedia

Pit je optužen da je "davio i udario" njihovog sina Medoksa. Međutim, protiv njega nikada nije podignuta optužnica, a glumac je negirao te tvrdnje. Njih dvoje su nastavili da rešavaju sve na sudu oko starateljstva nad svojom decom, kao i vinarije koju su nekada zajedno posedovali.

U maju 2021. glumcima je dodeljeno zajedničko starateljstvo nad šestoro dece, ali samo mesec dana kasnije, odluka sudije je odbačena.

Do danas je cela stvar ostala nerešena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs