PRAVI ŠAMPION NIKAD NE SPAVA: Ovo NISTE znali o njemu, ostaviće vas bez teksta saznanje kakav je NOVAK zaista

Novak Đoković i dalje nastavlja da beleži istorijske uspehe, ali malo ko može i da zamisli šta se sve krije iz neverovatnih rezultata.

Celebrities
12:46h Autor:
PRAVI ŠAMPION NIKAD NE SPAVA: Ovo NISTE znali o njemu, ostaviće vas bez teksta saznanje kakav je NOVAK zaista
Stvar koju niko nije znao o Đokoviću, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Dok svi nestrpljivo čekamo sutrašnje polufinale Vimbldona i izlazak Novaka Đokovića na teren, naš slavni sportista pokazao je svoj karakter na delu. Niko nije mogao da poveruje u činjenicu da je toliki perfekcionista, sve do ove večeri. Iako je pobedio Huberta Hurkača, nije bio zadovoljna i odlučio je brzo da deluje. Taj profesionalizam u sebi ima od malih nogu, zato njegov dolazak do trofeja izgleda kao jednostavna stvar, a zapravo se krije mnogo, truda, rada, nerviranja, napora i mučenja.

- U trenutku kada sam čekao autobus za povratak kući nakon prekida meča Đokovića i Huberta Hurkača video sam Marka Panikija, kondicionog trenera Đokovića, kako negde žuri gotovo usred noći - rekao je novinar za Novu.

Novak Đoković
foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Poput ostalih kolega je pomislio da je nešto zaboravljeno, te se žurno vraćao da pokupi.

- Ipak, sada su se pojavile potpuno druge informacije. Pet Keš, šampion Vimbldona iz 1988. godine, gostovao je na televiziji BBC 5 i tom prilikom izneo zanimljive detalje koji do tada nisu bili poznati - objašnjava.

Naime, on je tvrdio da je Goran Ivanišević poslao poruku nekome ko sakuplja informacije u 01.00 posle ponoći u noći između nedelje i ponedeljka. Kako ističe, želeo je da vidi snimak svi riterna koje je Đoković udario protiv Hurkača.

Novak Đoković
foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Zbog čega?

Đoković nije bio srećan kako je to radio, nije bio srećan kako je vraćao riterne u tom trenutku najboljem serveru turnira. Štaviše ni nakon meča nije štedeo kritike na sopstveni račun.

„Dugo nisam bio mizerniji na riternu nego protiv Hurkača“, rekao je Đoković, a mnogi su to shvatili kao šalu. On je to osećao kao poriv da nešto pod hitno promeni.

Novak je zaista teniski perfekcionista koji pazi na svaki detalj, pa je tako na zagrevanju tog dana pred meč posebno radio na detaljima riterna sa Ivaniševićem i Panikijem koji takođe ima zapanjujuće tenisko znanje. Štelovali su te male detalje postavljanja reketa i svih ostalih pokreta, a uz to je Novak uvek imao neko pitanje šta misle o ovoj ili onoj mogućnosti.

1 / 6 Foto: Profimedia

Rezultat brzog delovanja?

Đoković je u četvrtom setu napravio prvi brejk na meču protiv Hurkača. Poljski teniser je tako uspeo da ispadne sa turnira, a da je u četiri susreta pretrpeo jedan jedini brejk. Napravio ga je Đoković što samo pokazuje da ta stalna evolucija o kojoj govori i za koju se zalaže nije nimalo slučajna.

Doković pokazuje na delu da je sa 36. godina i dalje u top formi, te da obara brojne rekorde, ali nikada nije preterano otkirvao šta je sve žrtvovao da bi postao vrhunski teniser. Ovaj perfekcionizam pokazuje koliko je odlučnost i rešenost bitna za postizanje zacrtanog cilja, ali i da su ulaganja i odricanja ogromna!

Iako ne znamo verovatno i deseti deo kriznih momenata kroz koje je Nole prolazio, pruža nam pravi primer da se uvek čovek može izdići, samo ako to zaista čvrsto želi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs