NIKO OKRUTNIJI NIJE BIO OD UDOVICE ROBERTA KENEDIJA: Glumila sveticu, dok je decu UNIŠTAVALA i trošila porodični NOVAC

Sebe je predstavljala kao mučenicu, ali istana je bila da je Etel bila i ostala jedna vrlo opasna žena

Celebrities
Autor:
NIKO OKRUTNIJI NIJE BIO OD UDOVICE ROBERTA KENEDIJA: Glumila sveticu, dok je decu UNIŠTAVALA i trošila porodični NOVAC
Kako živi i gde se nalazi Etel Kenedi?, Foto: CHRIS KLEPONIS / AFP / Profimedia

Kada je ubijen Robert F. Kenedi, rođeni brat Džona Kenedija, njegova udovica Etel je odlučila da se nikad ne udaje.

Držala se kao mučenica, dobra katolkinja i udovica koja je sama odgajala 11. dece. Ali istina je bila daleko od toga.

Svako ko je radio sa njom ili dolazio u kontakt sa bilo kojim od 11-oro dece Roberta i Etel Kenedi zna da udovica nije bila baš uzorna majka.

Kako su se upoznali Robert i Etel?

Etel Kenedi je upoznala svog budućeg muža u decembru 1945. godine na skinjaju. On se prvo zabavljao sa njenom sestrom, ali ga je mlada Etel brzo "omađijala". Imala je 17 godina i bila je opsednuta porodicom Kenedi.

Par se venčao u junu 1950. godine, da bi do jula 1951. godine već dobili svoje prvo dete Ketlin. Etel je narednih 10 godina bila stalno trudna rađajući decu jedno za drugim. Ali to je nije sprečilo da putuje sa Bobijem u želji da razvije njegovu političku karijeru.

Etel Kenedi
foto: akg-images / akg-images / Profimedia

Deci se nikad nije posvećivala i o njima nije ni razmišljala. Bili su uglavnom prepušteni sami sebi.

"Nije bilo nikog ko bi im rekao: "Nemoj to da radiš!" Bilo ih je teško kontrolisati," ispričala je dadilja koja ih je tada čuvala.

Etel je imala 40 godina i bila je tri meseca trudna sa svojim poslednjim detetom, ćerkom Rori, kada je njen muž ubijen. Bobi mlađi je imao 14 godina, a nedelju dana nakon očeve sahrane, porodica je proslavila 13. rođendan njegovog brata. Bobi je svima ubacio laksative u piće kao šalu.

Etel Kenedi
foto: CSU Archives Collection / Everett / Profimedia

"Skloni mi se sa očiju," vikala je Etel na njega.

Nesposobna da se izbori sa svojom tugom — a kamoli sa tugom svoje dece — Etel je poslala Bobija u niz internata, svaki manje prestižan od prethodnog.

Bobi nije imao ni 15 godina, a već je uveliko koristio drogu. Osnovao je bandu, družio se sa problematičnim klincima kojima bi glavna zabava bila da kolima udare Bobija koji bi pao dok bi oni vikali "Ubio si Kenedija!".

Kada je maloletni Bobi jednom pljunuo u lice policajca, Etel ništa nije uradila po tom pitanju. Ona je ostala "zarobljena" u onom vremenu kada je njen muž ubijen. Koristila je maksimalno novac i privilegije koje joj je prezime Kenedi nudilo.

Svoje nezadovoljstvo životom i bes iskaljivala je na deci. Vrištala je na njih "Uništili ste ime Kenedi". A kada ne bi besnela na decu, vrištala je na osoblje.

Pričalo se da je veliki rasista i da je često govorila: "Ti crnci su glupi".

Jednom je ošamarila sobaricu koja joj je umesto kreme u kupatilo donela higijenske uloške. Žena je odmah dala otkaz.

Etel Kenedi
foto: Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zbog njenog užasnog ponašanja imanje Hikori Hil osoblje je zvalo "Horor hil".

Po kući su milele kornjače koje su svuda ostavljale izmet, dok bi psi vršili nuždu ispod stola i to tokom večere.

I dok je "praštala" životinjama ovakvo ponašanje, deci nije opraštala ništa. Vikala je njima da očiste svoje sobe i srede nered iza sebe.

Sa decom nikad nije ostvarila prisan odnos i nije bila uključena u njihove živote.

Bobi je upoznao ženu Emili, venčali su se, a probu pre venčanja trebalo je da plati Etel. Račun je iznosio skoro 9.000,00 dolara, a Etel 2 godine nije izmirila taj dug. Tek kada je vlasnik restorana zapretio da će da ode na TV i sve ispriča, Etel je platila.

Kasnije je vlasnik restorana ispričao da su mu rekli da je „trebalo da mu bude privilegija što je služio Kenedijeve, i da uopšte ne bi trebalo da naplaćuje večeru".

Iako je Etelino bogatstvo bilo ogromno, najveći deo toga bio je vezan za fondove. Ipak, Etel nije štedela kada je njena odeća bila u pitanju. Tu se razbacivala dok su je računovođe molile da smanji troškove.

Kada joj je novac bio ograničen, ona je odlučila da proda konje svoje dece. Ali imanje nije bilo u sjajnom stanju kao ni životinje. O njima se jednostavno niko nije dobro brinuo.

Etel je znala da kupuje porcelan, odeću, peškire, koristila bi ih i vraćala oštećene i prljave.

O deci je još manje brinula. Nije ni trepnula kada je 1992. godine Bobi udario komšiju i odbio da plati odštetu. 1994. godine razveo se od Emili, a kada je oženio Meri Ričardson ona je bila u 6. mesecu trudnoće. Njihov brak je bio buran, a ona je 2012. izvršila samoubistvo.

Te iste godine, njegovoj sestri Keri suđeno je zbog vožnje u drogiranom stanju i ona je oslobođena optužbi.

1973. njen sin Džo je devojku svog brata Davida ostavio teško paralizovanu nakon što se prvernuo džip u kojem su se vozili.

Dejvid je 1985. godine umro od predoziranja.

Njen sin Majk je 1997. godine dospeo u novine zbog afere sa tinejdž dadiljom svoje dece. Nekoliko meseci kasnije umro je zbog nesreće na skijanju.

2012. godine Dag je snimljen kako maltretira medicinsku sestru u liftu - oslobođen je.

Tokom svih tih godina Etel Kenedi se u javnosti pojavljivala samo u sudu kako bi podržala svoje problematično leglo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs