GODINAMA JE VOLELA MONSTRUMA, A UMRLA JE TRI DANA PRE SVADBE: Nakon sahrane je startovao rođenu ćerku i otišao u provod

Fara Fosit 30 godina je volela Raja O Nila, čoveka koga nisu volela ni rođena deca.

Celebrities
Autor:
GODINAMA JE VOLELA MONSTRUMA, A UMRLA JE TRI DANA PRE SVADBE: Nakon sahrane je startovao rođenu ćerku i otišao u provod
Slavna glumica je umrla tri dana pred svoje venčanje, Foto: Profimedia

Fara Fosit, najpoznatija po ulozi detektivke Džil Munro u akcionoj TV seriji Čarlijevi anđeli, je poslednje dane svog života provela pod uticajem najjačih lekova, pa je imala poteškoće da prepozna svoju najveću ljubav - Rajana O'Nila koji se nije odvajao od njenog bolničkog kreveta. Rajan O'Nil je otac i njenog jedinog deteta.

Fara Fosit bila je jedna od najlepših žena 70-ih godina
Fara Fosit bila je jedna od najlepših žena 70-ih godina foto: Profimedia

Skoro tri godine se borila sa rakom slepog creva, koji je metastazirao na jetru. Preminula je 26.6. 2009. godine, a tada je Rajan O'Nil daju izjavu u kojoj je pisalo:

Otišla je – O’Neal je vidno utučen novinarima saopštio tužnu vest i priznao da je glumicu pre smrti posetio katolički sveštenik.

– Sada je s majkom i sestrom i Bogom. Voleo sam je svim srcem. Tako će mi nedostajati. Bio sam uz nju u njenim poslednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mestu – rekao je O’Nil, koji je imao dugogodišnju burnu vezu s glumicom, ali se nikada nisu venčali. Nameravali su to da učine ovih dana, još dok je Fara bila pri svesti, ali, kako je rekao glumac, jednostavno nije bilo vremena.

Fara Fosit i Rajan O Nil Bili su zlatni par Holivuda
Fara Fosit i Rajan O Nil Bili su zlatni par Holivuda foto: Profimedia

Pravu istinu o njihovom odnosu i njegovom karakteru je kasnije obelodanio njihov jedini zajednički sin.

Fara i Rajan upoznali su se u vreme kada im je karijera krenula silaznom putanjom, a 17 godina duga veza bila je obeležena svađama, rastancima i mirenjima. Tokom jednog od dužih prekida, od sredine 1978. do kraja 1979, Fara je bila u vezi sa producentom Džejmsom Orom, obeleženom svađama, fizičkim obračunima, hapšenjima i optužbama za nasilje.

Fara i Rajan su imali burni ljubavnu vezu
Fara i Rajan su imali burni ljubavnu vezu foto: Profimedia

Zlatni par, kako su ih zvali, nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći ni­je bilo kra­ja, ali ni tada se Fara nije videla kao gospođa O’Nil. Rajan se zbog nje i posvađao s ćerkom.

- Ta­tum nikad nije volela Faru. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, ona mi je ćerka, ali Fara je žena s kojom spavam! Niko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete!

Fara i Rajan u vezu su dobili sina
Fara i Rajan u vezu su dobili sina foto: Profimedia

Veza s Farom Fosit je trajala 17 godina, do 1997. godine, Nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s decom (nikad u potpunosti), ali i s Farom, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma debelog creva.

Iako je govorio o tuzi koju oseća zato što “ona umire i niko ne može da je spasi” - i u tome su se videle zle namere.

Tako je sin Grifin rekao da je sažaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bolest!

- Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: “Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!” A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već preboleo leukemiju. On je najveći egocentrik kojeg možete da zamislite! - rekao je Grifin.

Njihov sin izneo je detalje njihove loše veze
Njihov sin izneo je detalje njihove loše veze foto: Profimedia

Da u tome ima istine, dokazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tatum pozvao na piće jer je nije prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snimljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom!

No očigledno ga je Fara Fosit poznavala bolje nego iko pa mu je u testamentu ostavila - ništa!

Fara i Rajan nikada se nisu venčali, a odluku o stupanju u brak doneli su pred sam kraj njenog života: Los Angeles Times od 22. juna 2009. najavio je venčanje Fare Foset i Rajana O’Nila, ali je glumica umrla tri dana kasnije, u bolnici u Santa Moniki, te do venčanja nije ni došlo.

1 / 8 Foto: Profimedia

SMRT PRED KAMERAMA

Kada je 25. juna 2009. umrla, njena smrt prošla je u senci iznenadnog odlaska Majkla Džeksona, a sahrana na groblju Vestvud Memorijal Park u Los Anđelesu nije bila spektakularna i medijski praćena, nego organizovana za porodicu i najbliže prijatelje.

Fara Fosit preminula je nakon dugogodišnje bitke sa bolešću koju nije krila. Iako se najpre bunila da joj nedostaje mira i privatnosti, tokom boravka u bolnici, kada su zaposlenici novinarima dozvolili da zavire čak i u njen zdravstveni karton, Fara je iznenada dopustila kamerama da je prate te je nastao dokumentarni film Farrah’s Story, u kojem govori o mukama kroz koje je prolazila tri godine, o svojoj bolesti, karcinomu debelog creva.

Fara je svoju bolest prikazala u posebnoj emisiji
Fara je svoju bolest prikazala u posebnoj emisiji foto: Profimedia

U filmu koji je nastajao 18 meseci uz pomoć Farine prijateljice i producentkinje Alane Stjuart, prikazano je apsolutno sve, od kliničkih ispitivanja, različitih hirurških intervencija, hemoterapije, brijanja glave, eksperimentalnog tretmana matičnim ćelijama u Nemačkoj, do dirljivih susreta sa mužem i sinom.

Više od devet miliona ljudi bilo je prikovano za male ekrane kako bi videli patnju, agoniju, mučne i potresne trenutke žene koja se bori zadnjim snagama, iako zna da leka nema. Kamere su zabeležile poslednje trenutke glumice Fare Foset, koja je umrla u 63. godini.

Fara je preminula u 63. godini
Fara je preminula u 63. godini foto: Profimedia

Bila je zdrava, u formi i prelepa, kada se stanje odjednom nepovratno pogoršalo. Poslednje dve godine sam je voleo kao nikad dosad, jer je bila tako hrabra, neustrašiva i osećao sam ogromno strahopoštovanje”, reči su njenog životnog partnera Rajana O’Nila.

Najpoznatija od tri Čarlijeva anđela ostala je tako zapamćena i po tome što je smrtonosnu bolest, koja ju je transformisala u “bezvrednu plavušu”, kako je sebe nazvala, iskoristila da skrene pažnju javnosti na nužnost borbe protiv karcinoma:

“Borba protiv karcinoma postala je moj lični rat. Mučnina, bolovi, visoka temperatura, kontinuirano izazivaju moju fizičku snagu i moje mentalno stanje. Posle godina borbe i dalje ne shvatam zašto moje telo ne reaguje na terapiju i ne prestajem plakati. Ali ne predajem se, jer kada to učinite, već ste mrtvi”, govorila je, gledajući u kameru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs