ZVALI SU GA VEČITI NEŽENJA, DOK JE KRIO BIVŠU SUPRUGU: Mnogi tvrde da je danas iz koristi u braku sa 17 GODINA MLAĐOM

Slavni Holivudski zavodnik Džordž Kluni uskoro puni 62 godine, a njegova životna priča puna je zanimljivih detalja.

Celebrities
09:07h Autor:
ZVALI SU GA VEČITI NEŽENJA, DOK JE KRIO BIVŠU SUPRUGU: Mnogi tvrde da je danas iz koristi u braku sa 17 GODINA MLAĐOM
Životna priča Džordža Klunija, Foto: Profimedia

Jedan od najvećih šmekera Holivuda, Džordž Kluni, 6.maja proslavlja svoj 62. rođendan.

Džordž Kluni je rođen u Leksingtonu, Kentaki. Njegov otac Nik je bio voditelj, a majka Nina Mis Amerike. Sa očeve strane ima irsko poreklo, i njegovi roditelji su bili veoma posvećeni katolici koji su ga odgajalo po strogim pravilima.

Kluni je krenuo u osnovnu ško u Fort-Mičelu, ali se ubrzo premestio u drugi školu. Danas kaže da ga za taj period vežu veoma ružne uspomene, jer je imao Belovu paralizu pa su ga deca često ismevala zbog ukočenog lica.

Kluni je glumačku karijeru počeo 1978, ali je široj javnosti postao poznat tek 1994, zahvaljujući ulozi doktora Daglasa Rosa u seriji Urgentni centar.

Ta uloga mu je kasnije obezbedila mesto u mnogim visokobudžetnim i komercijalno uspešnim filmovima. Neki od njih su bili Betmen i Robin, Igraj svoju igru, Igraj svoju igru 2, Igraj svoju igru 3, Majkl Klejton i U vazduhu. Kritičari su pohvalili i filmove koje je režirao.

Tako je film Ispovest opasnog uma bio u konkurenciji za Zlatnog medveda, dok je drama Laku noć i srećno bila nominovana za Oskar za najbolji film.

Pored izgleda izgradio je sjajnu glumačku karijeru
Pored izgleda izgradio je sjajnu glumačku karijeru foto: Reuters

Ljubavni život

Džordž Kluni je bio u vezi sa brojnim poznatim ženama. Prva od njih bila je pevačica i glumica Keli Preston. Zabavljali su se 1988, nakon što se ona razvela od Kevina Gejdža. Kluni joj je tada poklonio prase po imenu Maks, ali je sam nastavio da se brine o njemu pošto su raskinuli već sledeće godine.

Iste godine, 15. decembra, venčao se sa glumicom Talijom Balsam. Razveli su se 1993, nakon čega je Kluni izjavio da se više nikad neće ženiti.

Tri godine kasnije, u Francuskoj je počeo da se viđa sa Selin Balitran i ona se ubrzo preselila kod njega u Kaliforniju.

Raskinuli su 1999, a ubrzo potom Džordž je započeo vezu sa glumicom Lisom Snoudon. Bili su zajedno pet godina, a ona je posle rekla da je njegova popularnost koristila njenoj karijeri.

Na snimanju drame Ispovest opasnog uma upoznao je glumicu Kristu Alen i sa njom se zabavljao dve godine, kada je upoznao britanskog modela Saru Larson.

Već sledeće godine, na premijeri filma Ljudi koji zure u koze, Kluni je počeo da izlazi sa italijanskom manekenkom Elizabetom Kanalis.

Ova veza je trajala do juna 2011, kada se par iznenada razišao. Po pisanju novina, Kluni se zabavljao i sa Lusi Lu, Rene Zelveger i Šarliz Teron.

U septembru 2014. godine venčao se u Veneciji sa 17 godina mlađom Amal Amaludin, poznatom britansko-libanskom advokaticom. Par je u junu 2017. godine dobio blizance, devojčicu Elu i dečaka Aleksandra.

Amal Kluni uspela je da odvede večitog neženju pred oltar
Amal Kluni uspela je da odvede večitog neženju pred oltar foto: Profimedia

Iako za brak sa Amal mnogi misle da je iz koristi iz razloga što je ona po zanimanju advokatica, a Kluni ranije nije krio da želi da se ostvari na političkoj sceni u čemu bi mu imidž porodičnog čoveka mnogo više doprineo nego ukoliko bi nastavio po starom.

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs