BRAT BLIZANAC MU JE RASTAO NA RAMENU, PA JE HIRURŠKI UKLONJEN: Život slavnog holivudskog šmekera prava je enigma

Endi Garsija važi ja jednog od najvećih šmekera Holivuda, a njegova životna priča je veoma interesantna.

Celebrities
11:18h Autor:
BRAT BLIZANAC MU JE RASTAO NA RAMENU, PA JE HIRURŠKI UKLONJEN: Život slavnog holivudskog šmekera prava je enigma
Životna priča glumca kome je sijamski blizanac rastao na ramenu, Foto: VAEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je nedavno napunio 67 godina čuveni glumac Endi Garsija i dalje pleni neprolaznim šarmom i imidžom zavodnika koji ga prati tokom cele karijere.

Imao je pet godina kada je, posle krize u Zalivu svinja, tokom američke invazije na Kubu, sa porodicom došao u Ameriku. Garsijini roditelji su se u Americi dobro snašli i stekli pravo bogatstvo.

To je Endiju omogućilo školovanje na Floridi gde je upisao Nacionalni fakultet dramskih umetnosti i igrao u pozorištu sve do 1978. godine kada se preselio u Holivud.

Ensi Garsija stekao je neviđeni uspoeh u Holivudu
Ensi Garsija stekao je neviđeni uspoeh u Holivudu foto: Profimedia

U grad filma dolašao je sa ambicijom da postane zvezda ali kao i mnogi karijeru je započeo "nošenjem poslužavnika" u restoranu. Iako je radio kao konobar to ga nije sprečavalo da redovno učestvuje na audicijama za filmske uloge.

Prve uloge ostvario je u niskobudžetnim filmovima, ali to je bio samo uvod u veće uspehe ovog glumca koji je postao poznat u drugoj polovini 1980-ih godina. Prvi veći uspeh ostvario je 1987. godine sa filmom "Nedodirljivi" sa Kevinom Kostnerom a filmovi "Krvavi novac", "Kum 3", "Stani i isporuči", "Ponovo mrtav", "Kec iz rukava", učinili su ga glumcem akcionih trilera prepoznatljivog "mračnog" pogleda.

Uloga u filmu Kum donela mu je nominaciju za Oskara
Uloga u filmu Kum donela mu je nominaciju za Oskara foto: Profimedia

Za ulogu u ostvarenju "Kum 3" u kojem tumači lik Vinsenta Mansinija, vanbračnog sina Sonija Korleonea, 1990. godine nominovan je za Oskara za najbolju sporednu ulogu i Zlatni globus za najbolju mušku sporednu ulogu.

Inače, uz slavnog glumca se veže svojesvrstan mit koji godinama kruži Holivudom. Naime, postoji priča da je Garsija rođen sa sijamskim blizancem veličine teniske loptice koji se nalazio na njegovom ramenu.

S obzirom da je blizanac bio "parazit", odnosno vrsta tumora, lekari su ga uklonili. Glumac na ramenu nosi ožiljak, zbog kojeg nikada ne igra scene bez majice. Međutim, uprkos ovim izuzetno upornim glasinama, Endi nikada nije komentarisao navodnog blizanca i nema stvarnih dokaza da je ikada postojao.

Uz Endija se veže svojevstan mit u Holivudu
Uz Endija se veže svojevstan mit u Holivudu foto: Profimedia

Od 1981. godine u braku je sa svojom zemljakinjom Marijom Viktorijom sa kojom ima i četvoro dece.

"Bilo je to poput udara groma. Bili smo veoma mladi, ali ona me je oborila s nogu. Neki ljudi se poznaju neko vreme i prvo prođu kroz fazu prijateljstva, ali kada smo se te noći sreli, bilo mi je jasno da je ona žena mog života. Ona mi je te večeri rekla da sam sigurno zaprosio sve devojke pre nje, ali to nije istina! Takve stvari mogu da se dese. Nisam želeo da mi pobegne", rekao je u intervjuu za "People".

Endi Garsija ima najstabilniji brak u Holivudu
Endi Garsija ima najstabilniji brak u Holivudu foto: Profimedia

Iako ju je zaprosio na prvom sastanku venčali su se sedam goodina kasnije, u trenutku kada je on imao samo 25, a njegova nevesta 24 godine. Garsija je potpuna enigma u svetu Holivuda. Iako je ostavrio neke od najvećih uloga i stekao ogromnu popularnost. on je uspeo da do dana današnjeg zadrži veći deo svoje privatnosti samo za sebe. Retko daje intervjue i gotovo da ga nema u javnosti, a sva dešavanja na privatnom planu ljubomorno čuva samo za sebe.

Endi Garsija
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs