kilijan marfi

ZBOG ULOGE TOMASA ŠELBIJA POSTAO JE SAN SVIH ŽENA: Njegov život su porodica i život u malom mestu na obali Irske

Irski glumac Kilijan Marfi proslavio se ulogom u seriji "Birmingenska banda", sa suprugom i dvojicom sinova živi u predgrađu Dablina, a najveće zadovoljstvo mu pružaju porodidične zabave, jedrenje i čitanje.

Vip priča
Autor:
ZBOG ULOGE TOMASA ŠELBIJA POSTAO JE SAN SVIH ŽENA: Njegov život su porodica i život u malom mestu na obali Irske
Kilijan Marfi, Foto: IALA / Backgrid UK / Profimedia

Kilijan Marfi provodi život sa suprugom Ivon Mekginis, umetnicom sa kojom je u braku od 2004. godine i sinovima Malačijem i Aranom, a žive u Monkstaunu, predgrađu Dablina, ma obali Irske.

"Dom nam je pre bio u Engleskoj, ali smo se 2015. godine odlučili da se vratimo u Irsku kako bi deca bila bliže bakama i dekama. A i nama se više sviđa ovde nego u užurbanom Londonu", ispričao je Mafri u jednom intervjuu, i koji za Monkstoun kaže da je u Dablinu bio poznat kao “rivijera za siromašne”, ali da se poslednjih godina to promenilo i da je sada pun malih prodavnica, galerija i kafića. Sviđa mu se i što je blizu morske obale, iako se iz njihove kuće more vidi samo sa sprata, “kroz prozor dečje sobe, i to ako se propnete na prste”.

Kilijan Marfi
foto: Profimedia

"Možda bi mi u mojim dvadesetima bilo dosadno u Monkstaunu, ali sada mi odgovara mir. Mnogo čitam, gledam filmove, slušam m,uziku, šetam s našim labradorom Skautom, ponekad odem na jedrenje ili veslanje... I deci se sviđa. Prvo su negodovali jer odlazimo iz Londona, ali smo im obećali da će dobiti psa pa su pristali. Naravno, sada ga jedino ja vodim u šetnje, ali uživam u tome. I drago mi je što više ne moram da brijem zaliske", objašnjava, aludirajući na frizuru kakvu je morao da ima zbog uloge Tomasa Šelbija u kultnoj seriji “Peaky Blinders”.

Kilijan Marfi je najstariji od četvoro braće i sestara, odrastao je u gradiću Balintempl, gde je njegov otac radio kao školski inspektor, a majka je predavala francuski jezik, koji i on tečno govori. Kao tinejdžera ga je zanimala muzika pa je s bratom, inspirisan muzikom Frenka Zape, osnovao bend "Sons of Mr. Green Genes," za koji je sam pisao pesme.

Kilijan Marfi
foto: Profimedia

Braća su očigledno bila talentovana jer im je diskografska kuća "Acid Jazz Records" ponudila ugovor za čak pet albuma, ali Kilijan je u to vreme igrom slučaja gledao dramsku verziju “Paklene pomoranže” u izvedbi pozorišnog ansambla iz Corka i zbog nje se zaljubio u glumu i odlučio da će mu to biti životni poziv, mada je posle otkrio da su ponudu za albume odbili zbog još jednog razloga - njegov brat je u to vreme još uvek bio srednjoškolac i nije želeo da prekida školovanje zbog muzičke karijere. Danas je inženjer dizajna i živi u Dablinu, kao i njegov stariji brat.

Kilijan Marfi
foto: Profimedia

Kilijan je počeo da glumi u pozorištu, pa se kasnije iz Korka preselio u London, a jednu od prvih filmskih uloga dao mu je srpski reditelj Goran Paskaljević.

S njim je 2001. snimio dramu “Kako je Hari postao drvo”, ali mnogo je više pažnje privukao sledeće godine ulogom u filmu “Disco Pigs”. U njemu ga je zapazio i reditelj Deni Bojl, koji ga je angažovao za svoj horor film “28 dana kasnije”. Potom su usledili filmovi “Intermission”, i drugi. “Doručak na Plutonu” Nola Džordana Marfiju je doneo i prvu nominaciju za Zlatni globus, pa je odatle njegova karijera krenula u visine.

Atraktivan Irac s plavim očima i prodornog, ponekad ledenog pogleda, je u to vreme već stekao reputaciju kao jedan od najboljih irskih glumaca, i to sa zavidnom holivudskom karijerom, ali tek je ulogom u serijalu “Peaky Blinders” postao je slavan i obožavan od strane žena širom planere. Sad ima nešto više sedih vasi u kosi, ali isto tako i više životnog i glumačkog iskustva i jedva čeka nove izazove.

U novom Nolanovom filmu glumiće Openhajmera, jednog od ljudi koji su napravili atomsku bombu, a u pripremi su i drugi projekti. Ali, na pitanje hoće li, kao što je bilo najavljeno, glumiti i u filmu kojim bi se trebala zaokružiti priča o junacima serijala “Peaky Blinders”, odgovara samo da je - sve još otvoreno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs