NJEGOVA SMRT JE I DALJE MISTERIJA: Život je izgubio na snimanju filma, a mnogi su to poredili sa PROKLETSTVOM PORODICE

Brendon Li preminuo je 1993. godine nakon što je primio smrtonosan hitac na snimanju filma "Vrana".

Celebrities
09:25h Autor:
NJEGOVA SMRT JE I DALJE MISTERIJA: Život je izgubio na snimanju filma, a mnogi su to poredili sa PROKLETSTVOM PORODICE
Misteriozna smrt sina Brusa Lija, Foto: Profimedia

Pred američkim glumcem Brendonom Lijem, sinom slavnog Brusa Lija bila je karijera u usponu i ceo život, ali sve je prekinuto u martu 1993. godine kada je stigao na set filma "Vrana", a samo nekoliko sati kasnije desila se velika tragedija.

Naime, pri samom kraju rada na ovom ostvarenju 1993, u sceni u kojoj negativac kog je igrao Majkl Mesi puca u glavnog junaka, Brendon na kraju scene nije ustao. Krvi nije bilo nigde, a glumac je imao puls.

Brendon je nastradao na setu filma Vrana
Brendon je nastradao na setu filma Vrana foto: Profimedia

Međutim, dva do tri minuta kasnije više nije bilo naznaka otkucaja srca i on je hitno odvezen u bolnicu, gde je šest sati operisan, ali mu nije bilo spasa. Iako se prvo sumnjalo na ubistvo, dokazi su pokazali da se radi o nesrećnom slučaju.

U pištolju se, greškom ekipe za rekvizite, našao i jedan pravi metak. Naime, isti pištolj je korišćen dan ranije, kada je morao da bude napunjen pravim mecima. Jedan je ostao u cevi, i taj jedan metak je ubio glumca. Brendon Li je preminuo 31. marta 1993. u 28. godini.

Brendon je preminuo u 28. godini
Brendon je preminuo u 28. godini foto: Profimedia

Pre tragične nesreće planirao je venčanje sa svojom verenicom 17. aprila u Meksiku, ali umesto toga sahranjen je 3. aprila u Sijetlu kraj svog oca.

Mesecima su kružile priče o ovoj tragediji i kako su se uopše pravi meci našli u pištolju koji je trebao da bude prazan ili napunjen sa lažnim mecima.

Službena istraga je utvrdila da je njegova smrt bila nesrećan slučaj i posledica nepravilne provere oružja. Neki su čak pominjali i prokletstvo Lijevih jer je i čuveni Brus Li preminuo pod misterioznim okolnostima koje nisu do kraja rasvetljene.

Film "Vrana" svoju je premijeru doživeo godinu dana kasnije, a dodatne scene snimljene su naknadno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs