DAME GA OBOŽAVAJU

MAJKA GA BRUTALNO ZLOSTAVLJALA, OTAC NAPUSTIO, A ON TRAŽIO UTEHU U ŽENAMA I DROGI: Nekad najbolji frajer danas ORONUO

Put do zvezda Džonija Depa, kao i njegov buran ljubavni život sa najlepšim damama sveta, ostaviće vas bez daha!

Celebrities
Autor:
MAJKA GA BRUTALNO ZLOSTAVLJALA, OTAC NAPUSTIO, A ON TRAŽIO UTEHU U ŽENAMA I DROGI: Nekad najbolji frajer danas ORONUO
Džoni Dep, Foto: Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumac, muzičar i filmski producent Džoni Dep se smatra jednom od najvećih holivudskih zvezda današnjice. Poznat je po ulogama neobičnih i ekscentričnih likova među kojima se ističe njegov portret kapetana Džeka Sparoua u serijalu "Pirati sa Kariba". A pre skoro 4 decenije, kada je debitovao na filmskom platnu ulogom u hororu "Strava u Ulici brestova", bilo je jasno da se radi o posebnom talentu. Sa druge strane, iako miljenik žena ostvaruje ogromne poslovne uspehe, u ljubavi i privatnom životu su ga vrlo često pratile nedaće i problemi.

Džoni Dep
foto: Reuters

Njegovi filmovi zaradili su ukupno 3,1 milijarde dolara u SAD-u i 7,6 milijardi dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta. Našao se u Ginisovoj knjizi rekorda kao glumac sa najvećom zaradom u iznosu od $75 miliona 2012. godine. Bio je nominovan za većinu značajnijih filmskih nagrada.

Jedan od najboljih frajera Holivuda rođen je 9. juna 1963. kao najmlađe od četvoro dece konobarice Beti Su Palmer i inženjera Džona Kristofera. Odrastao je u malom gradiću u Kentakiju, gde je najviše vremena provodio sa svoim dedom. Potom se sa najbližima seli na Floridu, mada se ni tu nisu mnogo zadržali, jer su stalno menjali gradove i države stanovanja. U intervjuu s Oprom, Džoni je ispričao kako se do 15. godine preselio "40-ak puta", a da je majka bila glavni inicijator zbog nemirnog duha.

Sa petnaest godina je postao problematičan, konzumirao je drogu, postao loš u školi, koju je uskoro napustio i osnovao muzički bend. Prvi veći uspeh je doživeo sa serijom „21 Jump Street” kada je postao popularan, a sa filmom „Don Huan de Marko” doneo mu je holivudsku slavu, a karijera ovog velikog zavodnika je tada krenula strahovitim usponom.

Zlostavljanje majke

Prema knjizi "Johnny Depp: The Unauthorized Biography", glumac je u detinjstvu bio žrtva stalnog, nepredvidivog i okrutnog zlostavljanja od strane njegove majke. I tokom suđenja sa bivšim partnerkom Amber Herd otkrio je užasne momente iz perioda odrastanja, te je istakako da kada je bio mali nije osećao sigrnost.

Izjavio je da je njegova majka bila izvrsna u fizičkom i verbalnom zlostavljanju, a svoju decu je ismevala zbog raznih fizičkih nedostataka. Na primer, Depov brat je nosio naočaee, pa ga je majka nazivala "četverookim". Sam Džoni je imao retku urođenu očnu manu, koja se pretvorila u "lenje oko" te je morao nositi flaster. Majka je za njega smislila celi niz uvreda, nazivajući ga "jednookim".

Otac sve trpeo, pa ih napusto

Dep tvrdi da je njegova majka često usmeravala svoj bes, frustraciju i mržnju prema najbližima, ali otac nije reagovao.

- Moj otac niti jednom nije izgubio kontrolu i napao ili udario moju majku, čak joj ne bi ni prigovorio - prisetio se.

Džoni je bio petnaestogodišnjak kada je njegov otac napustio porodicu jer više nije mogao da trpi Betino zlostavljanje. Posetio je oca na poslu i upitao ga zašto je otišao, a on mu je rekao kako mu je dosta.

Pokušaj samoubistva majke

Kada je otac Džonija Depa napustio porodicu, Beti Su nije mogla da prihvati tu činjenicu, pala je u deperesiju i pokušala sebi da oduzme život, a na glumčeva leđa pao je teret brige o kući i najmilijima. On ju je i zatekao kako se tetura po sobi, što je i spaslo. Video je da nešto nije u redu, odmah je pozvao ujaka i odveo je sa dva bolničara na ispiranje želuca. Tada je otkriveno da je popila koktel tableta.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Nakon što je izašla iz bolnice, Beti je nastavila da gubi na težini, a Dep je zamerio ocu što je otišao. Tek je godinama kasnije shvatio njegove razloge.

- Bio sam jako razočaran u njega, jer sam počeo verovati da je njegov odlazak bio podmukli kukavičluk - iskren je glumac.

Borba sa drogom i alkoholom

U intervjuu za Rolling Stone 2005. Dep je priznao:

- Proveo sam godine trujući se. Bio sam jako, jako dobar u tome.

Nakon intervencije njegove sestre Kristi Dembrovski 2014. godine pokušao je da stavi tačku na poroke. Koristio je opijate, alkohol, kokain i benzodiazepam, te je zatražio od doktora Dejvida Kipera pomoć oko detoksikacije.

1 / 7 Foto: Kurir/Nemanja Nikolić

Buran ljubavni život

Iza njega su dva braka, tri veridbe, i tetovaža zbog koje se kaje.

Prva velika ljubav bila mu je šminkerka Lori Aniston, sestra basiste u bendu u kom je Dep svirao, koja mu je veoma pomogla na početku karijere. Njom se i oženio 20. decembra 1983.

Lori ga je upoznala sa Nikolasom Kejdžom koji mu je postao prijatelj, pomogao mu je i da dobije ulogu u filmu "Strava u Ulici brestova". Brak je trajao samo dve godine, a kao razlog razlaza su naveli "nepomirljive razlike".

Svoju drugu veliku ljubav Šerilin Džoni je upoznao tokom snimanja studentskog filma "Dummies". Ubrzo su se verili, a Šerlin se pojavila u jednoj od epizoda njegove hit serije "21 Jump street". Nakon što su se razišli, ona je dobila ulogu u kultnoj seriji "Tvin Piks".

Takođe, Bio je veren za zvezdu filma "Priljavi ples" Dženifer Grej , ali se o njihovoj vezi malo zna. Ono što su mediji u to vreme tvrdili jeste da su osećanja nestala kada je Dep upoznao njegovu sledeću veliku ljubav - glumicu Vinonu Rajder na snimanju filma "Great balls of fire" u junu 1989. godine, a vrlo brzo su postali nerazdvojni.

Pet meseci nakon prvog susreta su se verili, a snimili su i prvi zajednički film "Edvard Makazoruki". Istetovirao je "Winona forever", ali je promenio u "Wino forever" posle razlaza.

- To je moja slatka osveta, zauvek će morati da me pamti, čak iako je prepravio tetovažu - rekla je Vinona nakon raskida.

Džoni Dep i Kejt Mos
foto: Profimedia

Glumac je potom pao na šarm čuvene Kejt Mos, a smatrali su ih najlepšim parom devedesetih. Jednu od najuspešnijih manekenki na svetu upoznao je u jenom bistrou na Menhetnu. Njihov odnos su mnogi opisali kao izrazito komplikovan - od strasnih poljubaca do besnih svađa, a završili su 1998. posle četiri godine veze.

Sa francuskom glumicom i pevačicom Vanesom Paradi Džoni je bio 14 godina i ostali su zajedno do 2012. Dobili su i dvoje dece Lili-Rouz Melodi Dep (1999) i sina Džeka (2002).

Amber Herd, Džoni Dep
foto: AP / Rich Fury

A zatim tokom snimanja filma "Dnevik opijanja" Dep je upoznao glumicu Amber Herd - njegovu najfatalniju ljubav, a zbog burnog odnosa završili su i na sudu.Venčali su se u februaru 2015. godine u Los Anđelesu, a već godinu dana kasnije objavili da se razvode. Glumica ga je optužila za zlostavljanje, a u javnost su procurele njene fotografije na kojima se modrog lica krije od novinara. Razvod s Amber Herd ga je koštao više od sedam miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs