CEO ŽIVOT VOLEO JE SAMO 1 ŽENU KOJU JE VERIO POSLE 47 GODINA VEZE: Gledao ju je kao SVETICU, a decu mu nikad nije rodila

Životna priča proslavljene glumačke legende Alana Rikmana puna je zanimljivosti koje mnogi nisu znali.

Vip priča
Autor:
CEO ŽIVOT VOLEO JE SAMO 1 ŽENU KOJU JE VERIO POSLE 47 GODINA VEZE: Gledao ju je kao SVETICU, a decu mu nikad nije rodila
Životna priča Alana Rikmana, Foto: Ian West / PA Images / Profimedia

Čuveni engleski glumac Alan Rikman napustio nas je u januraru 2016. godine, a javnost se i danas seća glumačke legende.Uprkos tome što je bio poznat po ulogama zlikovaca, Alan je važio za jednog od najobožavanijih glumaca.

Alan Sidni Patrik Rikman rođen je u februaru 1946. godine. Njegov otac Bernard umro je od posledica raka pluća kada je Alan imao svega 8 godina.

Tokom žibvota, glumac je pokazao veliku mudrost i zrelost, a još kao tinejdžer, sam sebi je napisao pismo koje se i danas prepričava. Naime, pismo je objavljeno u knjizi Dragi ja: Pismo šesnaestogodišnjem sebi.

Alan Rikman
Alan Rikmanfoto: Profimedia

"Dragi ja, ako te neko u budućnosti bude pitao za savet koji bi dao šesnaestogodišnjem sebi, nemoj da ga daš! Pravi svoje sopstvene zbrke i sam nađi izlaz iz njih. Vidimo se, Alan Rikman."

Neobičan život

Bio je sin Margaret Dorin Rouz, poreklom iz Velsa, i oca Bernarda Vilijama Rikmana iz Irske. Njegovi roditelji bili su izuzetno konzervativni, što je i te kako uticalo na Alana. Jedno od pravila u njihovoj kući bilo je da deca moraju biti što tiša, ako je moguće da se uopšte ne zna da su tu.

Imao je dva brata, Dejvida i Majkla, i sestru Šejlu. Kada je Alan imao 8 godina, otac mu je preminuo od raka pluća. Nakon njegove smrti, Alanovoj majci bilo je veoma teško da sama podiže četvoro dece i tako su Alan, njegova sestra i braća od ranog detinjstva naučili koliko je teško zaraditi novac i uvek su bili spremni da naporno rade kako bi pomogli porodici.

Uspešna karijera

Rikman je proveo duže od decenije glumeći u pozorištu i Šekspirovim produkcijama, pre nego što je dobio prvu filmsku ulogu u 42. godini, u filmu "Umri muški". Suprotstavivši se Brusu Vilisu u filmu 1988. godine, Rikman je našao perfektan način da privuče pažnju. Usledio je "Robin Hud: Princ lopova", gde je Rikman opet bio glavni negativac i dobio nagradu BAFTA, piše Glossy.

"Shvatam ozbiljno ono što radim. Najbolji način da to uradim jeste da sebe ne shvatam preozbiljno", rekao je Alan Rikman.

Alan Rikman bio je čovek od principa. Ti principi koštali su filmske ekipe mnogo koštali. Na primer, pravio je puno pauza, a svaki minut na setu mnogo košta. Jednom prilikom je odbio da, prema scenariju, kao zli Hans Gruber baci Boni Bidiliju na zemlju, jer je smatrao da je to neprikladno, pa se snimanje odugovlačilo dok nisu našli zamenu koja će da odradi tu scenu.

Ljubavna priča

Alan je bio tinejdžer kada je u školi upoznao devojku po imenu Rima Horton. Od te 1965. godine oni su imali oči samo jedno za drugo.

Neko vreme su samo razgovarali i družili se, a onda su uplovili u romantičnu vezu, a 12 godina kasnije počeli su da žive zajedno.

"Mislim da svaka veza treba da ima svoja pravila. Ona je tolerantna. Ona je neverovatno tolerantna. Možda i kandidatkinja za sveticu", rekao je Alan za Hello! o svojoj ljubavi sa Rimom.

 Alan Rikman
Alan Rikmanfoto: Profimedia

Zanimljivo je da je tek 2015. godine Rikman je potvrdio javnosti da su se Rima i on venčali 2012. godine - 47 godina nakon što su se upoznali! Venčanje je bilo potpuno intimno, a nakon "registrovanja" prošetali su Bruklinskim mostom i otišli na večeru u kafić u koji su stalno odlazili. Rima nije želela nikakav prsten, ali joj je Alan kupio jedan u vrednosti od oko 200 dolara. Međutim, Rima ga gotovo uopšte nije nosila.

"Mi smo zbrkani i kompleksni, kao i svaki par, i mi prolazimo kroz mnoge promene, ali ja je stvarno poštujem. Rima i ja možemo sedeti u sobi i čitati i ništa ne reći jedno drugom sat vremena, a onda će mi ona pročitati nešto i počećemo oboje da se kikoćemo", rekao je u jednom drugom intervjuu.

Par nikada nije imao dece.

"Znajte da ja nisam sam u ovom paru. Tu je još jedna osoba. Voleo bih da sam imao porodicu", rekao je jednom glumac i dodao: " Ponekad mislim da bi, u idealnom svetu, troje dece, sa 12, 10 i 8 godina, bilo dodeljeno nama i bili bismo im sjajni roditelji."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs