pogledajte

UVERENA DA JE UDATA ZA KIJANU RIVSA: 9 zanimljivosti o Vinoni Rajder koje sigurno niste znali! (FOTO)

Vinona Rajder bila je jedna od najvećih zvezda ʽ90-ih pre nego što je njena karijera ozbiljno ugrožena zbog nepromišljene krađe.

Vip priča
Autor:
UVERENA DA JE UDATA ZA KIJANU RIVSA: 9 zanimljivosti o Vinoni Rajder koje sigurno niste znali! (FOTO)
Vinona Rajder, Foto: Profimedia

Trebalo joj je nekoliko godina da se oporavi, a neočekivana uloga u seriji Stranger Things pomogla joj je da se vrati u žižu interesovanja, kao i komentari o našem Nikoli Đuričku.

U redovima koji slede otkrijte 9 interesantnih činjenica o ovoj umetnici.

Vinona Rajder nije njeno pravo ime

Kao i mnogi umetnici, ona ima umetničko ime, a rođena je kao Vinona Lora Horovic, u Minesoti. Godine 1986, kada je tek dobila svoju prvu ulogu, u filmu Lucas, upitali su je pod kojim imenom želi da je potpišu. Razgovor je vođen telefonskim putem, dok je njen tata slušao album grupe Mitch Ryder & The Detroit Wheels i voila!

Rasla je u podsticajnom okruženju

Roditelji Vinone Rajder bili su bliski umetnicima pokreta Beat Generation, uključujući Alena Ginzberga i Oldusa Hakslija. Pored njih, tu je bio i Timoti Liri, profesor psihologije i esejista s Harvarda, pristalica kontrakulture i zagovornik LSD-a… Inače, kum porodice.

Džoni Dep je istetovirao njeno ime

U junu 1989. pre nego što je napunila 18 godina, glumicu je na pretpremijeri filma Great Balls of Fire! zapazio Džoni Dep. Oni tada nisu stupili u kontakt, već nekoliko meseci kasnije, kada je proradila hemija. Glumili su u filmu Edward Scissorhands Tima Bartona, da bi se 1990. godine verili, na snimanju. Glumac je istetovirao „Winona Forever” na ruci, no, u junu 1993. par se rastao. Nikada nisu otkrili tačan uzrok raskida, ali Džoni je nagovestio da je medijski pritisak imao udela u takvoj odluci. Svoju tetovažu preinačio je u „Wino Forever”, što bismo mogli da prevedemo kao „pijani zauvek”.

Gvinet Paltrou joj je najbolji neprijatelj

Vinona i Gvinet bile su najbolje prijateljice i cimerke, dok je prva bila devojka Meta Dejmona, a druga Bena Afleka. Bilo je to krajem ʽ90-ih. Prijateljstvo je okončano kada je Vinona sugerisala da joj je Gvinet ukrala scenario za film Shakespeare in Love – koji je neoprezno ostavila na stolu. Po tome se može zaključiti da je Gvinet bila na audiciji za ulogu Vajole De Leseps iza njenih leđa… Ne samo da je dobila ulogu, već je i osvojila Oskara za najbolju glumicu 1999! Kakav udarac!

Gvinet je, pak, formalno poricala optužbe i pripisivala ih ljubomori. „To je urbana legenda, uveravala je Hauarda Sterna. „Kunem se Bogom nisam to učinila, dižem desnu ruku na Bibliju, kunem se Bogomˮ.

Vinona je uverena da je udata za Kijana Rivsa

Vrlo dobri prijatelji, Vinona Rajder i Kijanu Rivs imali su priliku da sarađuju četiri puta. Prva saradnja datira iz ranih ʽ90-ih, i to iz filma Dracula, Frensisa Forda Kopole. I od tog dana, glumica je uverena da su ona i Kijanu muž i žena. Ona je 2018. vrlo ozbiljno objasnila: „Venčali smo se u filmu Dracula. Ne, kunem se Bogom, mislim da smo venčani u stvarnom životu. U ovoj sceni Franja je pozvao pravog rumunskog sveštenika, dodala je. Snimili smo čitavu ceremoniju. Tako da mislim da smo u brakuˮ. „Rekli smo ‘da’? ˮ, upitao je glumac. „Ne sećaš se? Bio je Dan zaljubljenih”, podsetila ga je Vinona. „O, moj Bože, venčani smo!ˮ, zaključio je Kijanu.

Vic? Bez sumnje. No, krajem 2021, Kijanu je malo nafilovao priču. „Napravili smo potpuni prikaz svadbene ceremonije s pravim sveštenicima”, priznao je. „Vinona kaže da smo u braku. Kopola kaže da jesmo. Dakle, pretpostavljam da smo se venčali pred Bogomˮ.

Vinona Rajder
foto: Profimedia

Glumica je privedena zbog krađe u prodavnici

Dana 12. decembra 2001, 31-godišnja Vinona Rajder na vrhuncu karijere (snima film za filmom), uhvaćena je u činu krađe odeće i modnih detalja iz radnje Saks Fifth Avenue na Beverli Hilsu. Vrednost ukradene robe bila je 5.000 dolara, a CCTV kamere su sve zabeležile.

Vinona se branila rečima da sprema ulogu, ali pre svega se činilo da je usred depresije. To su dokazala sredstva za smirenje pronađena u njenoj torbi. Osuđena je na tri godine uslovno, 480 sati društveno-korisnog rada i veliku novčanu kaznu. Ovo nedolično ponašanje odrediće dalji tok njene karijere.

Vinona Rajder pomogla Kristijanu Bejlu

Glumci su se upoznali 1994. na setu adaptacije knjige The Four Daughters of Doctor March. Vinona ga je tom prilikom upoznala sa Sandrom Sibi Blažić, zvanom Sibi, i par je uplovio u vezu, koja traje i danas. Venčali su se u Las Vegasu 2000. godine i postali ponosni roditelji dvoje dece.

Džoni Dep, Vinona Rajder
foto: Profimedia

Vinona Rajder i Maja Hok imaju puno toga zajedničkog

Iako nisu iste generacije, glumice koje gledamo u seriji Stranger Things, imaju nekoliko razloga da se dobro slažu. Naime, obe su glumile Džo u adaptaciji The Four Daughters of Doctor March, a Vinona je bila partnerka Itana Hoka, Majinog oca, u filmu Reality Bites.

Vinona Rajder emotivno je ispunjena

Nakon što je uživala u nekoliko romansi sa kolegama, Vinona Rajder pronašla je spokoj u zagrljaju Skota Mekinlija Hana. Ukoliko vam ovo ime ne zvuči poznato, reč je o modnom dizajneru, suosnivaču odevnih marki Rogan i Loomstate. Zajedno su od 2011. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs