NEVEROVATNO!

RUSKINJA IZ ŽIKINE DINASTIJE NAŠLA JE SPAS U NOVOJ RELIGIJI: Na vrhuncu karijere je nestala i PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA

Gala Videnović je naša glumica koja je odmalena bila na malim ekranima, a sanjala je da postane velika svetska zvezda. Ali, jedan događaj ju je naveo da od svega odustane.

Celebrities
22:13h Autor:
RUSKINJA IZ ŽIKINE DINASTIJE NAŠLA JE SPAS U NOVOJ RELIGIJI: Na vrhuncu karijere je nestala i PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA
Naša poznata glumica promenila veru i postala drugačija, Foto: Printscreen Youtube / Miki Stojan

Prelepa glumica Gala Videnović važila je 80-tih za jednu od najlepših glumica svoje generacije. Karijeru je započela u filmu "Moj tata na određeno vreme", proslavila se kao Vesna u filmu Srđana Karanovića "Jagode u grlu", najveću popularnost je doživela kao Ruskinja Nataša u "Žikinoj dinastiji", a celu bivšu SFRJ pod noge je bacila ulogom Ester u kultnom "Balu na vodi". Rođena je 1969. godine u Beogradu, gde se i školovala. Ime je dobila po supruzi slikara Salvadora Dalija.

Prvi put se na TV ekranu pojavila sa četiri godine, a na filmskom platnu sa svega 12. Po završetku osnovne škole upisala je srednju, ali je zbog brojnih glumačkih obaveza morala da se školuje vanredno. Pre završetka srednje škole pokušala je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Ušla je u uži izbor, ali je nisu primili smatrajući da je isuviše mlada. Razočarana, otišla je na Brač, odlučivši da se više nikada ne bavi glumom, ali je tada dobila poziv da se priključi ekipi filma "Bal na vodi".

Lik Dragane u seriji "Metla bez drške" bila je i poslednja Galina uloga pre odlaska u Sjedinjene Američke Države. Predviđali su joj blistavu karijeru, ali umesto toga ona je gotovo u potpunosti nestala sa ekrana i 1990. godine otišla u Malibu u Kaliforniji, sa namerom da studira glumu i ostvari uspešnu internacionalnu karijeru.

Gala je pre više od decenije doživela je saobraćajnu nesreću kada je na nju, na pešačkom prelazu, naleteo nesavesni vozač automobila i naneo joj povrede u predelu karlice. A da drugačije gleda na sve probleme pomogao joj je hinduizam.

- Proživela sam mnoge nesreće. Moji čuvari rade svoj posao. Hvala im. Pre nekoliko godina, živeći na Baliju, upoznala sam se sa hindu religijom koja propoveda harmoniju živih i onih koji to više nisu. Kada razmišljate na taj način, drukčije vidite stvari - objašnjava glumica.

Ističe da pravoslavnu veru nije menjala.

- Hinduizam sam pomenula kao filozofiju, kao način razmišljanja, a ne kao religiju. U tom smislu nisam religiozna osoba.

Smatra da je sudbina zaslužna što nije postala svetska zvezda, već majka i porodična žena.

- Živim u Malibuu, delu Los Anđelesa gde žive mnogi. Imam svoju iznajmljenu kuću u jednom od kanjona. Na vrhu brda je živeo Šon Pen. Prekoputa je živeo Ed Haris. Ali dešava se sledeće. Ostajem u drugom stanju, a niko to ne zna. I to u trenutku kada me očekuje mnogo posla, ali ja verujem da ništa nije slučajno. Moj menadžer ima sistem da te uvuče u društvo - priča Gala u jedno dahu i dodaje:

- Ideš kod Stinga na roštilj na plaži. Pa onda na kućnu žurku kod benda Dipeš mod. U Malibuu svaki dan viđaš gomilu filmskih zvezda koje su ti komšije. Odlazim na audicije, stomak mi se ne vidi. Shvatam da neću još dugo moći to da krijem. A sve se dešava u tih ključnih šest meseci kad treba da mi se ostvari karijera. I ja rešim da nestanem. Ne javljam se na telefon. Rađam dečaka Demijana u Malibuu - rekla je Gala.

Sa druge strane, menadžer joj je savetovao da nastavi sa karijerom.

- Menadžer Majkl Mekingli mi kaže da treba da nastavim. I ja sam do Demijanovog trećeg meseca išla na kastinge. A onda sam odlučila da ne želim da ostavljam dete Filipinki dok ja idem na audicije. Kao klinka nisam imala život i ekipu, nego sam jurila na snimanja. I odlučila sam da budem mama. Možda sam odluku donela i na osnovu gledanja Holivuda iz neposredne blizine. Viđala sam te zvezde koje idu u rehab centre i skidaju se sa alkohola, tableta, narkotika - izjavila je glumica svojevremeno za Nedeljnik.

Prelepa dama je naglasila da ni nju nisu zaobišle nepristojne ponude u Holivudu, te se susrela sa takvom situacijom već sa 18 godina.

Gala danas ima 52. godine, vratila se glumi, te smo imali priliku da je gledamo u serijama "Andrija i Anđelka" i "Pet".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs