Obavezno pročitajte

Dva puta su se razvodili i dva puta venčavali: Strasna ljubav Gidre i Ljalje! (FOTO)

Dragomir Bojanić Gidra je u “Žikinoj dinastiji”, koja mu je bez sumnje najpoznatije ostvarenje, stalno glumio ženskaroša...

Vip priča
18:19h Autor:
Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Printscreen YouTube/ Herzika84

Kroz sve te peripetije i zavrzlame koje su mu se dešavale, uvek su uz njega bile Dara, Helga, Lilika ili već neka druga dama.

 

U privatnom životu, Gidra je bio daleko od ženskaroša. Ovaj glumac je bio snažno zaljubljen u svoju ženu i stariju koleginicu Ljiljanu Kontić.

 

Oni su se upoznali i počeli da se zabavljaju još dok je on bio na studijama glume, a venčali su se 1966. godine.

 

Gidra je često od milošte suprugu zvao Ljalja, sa kojom je 1970. dobio i ćerku Jelenu. O tome kako je legendarni glumac dočekao suprugu ispred porodilišta pričalo se godinama. Naime, Ljilijanu i bebu je dočekao sa troja kola, u kojima je bilo pola tadašnjih muzičara iz Skadarlije.

 

U životu ko cvika, može da se slika: Neponovljivi her Žika Pavlović!

I mada je bilo očigledno da među njima vlada velika ljubav, u Gidrinom i Ljiljaninom braku nisu uvek cvetale ruže.

 

U šali su često govorili da su se toliko svađali, da je po njihovoj priči mogla da se napravi sjajna ljubavna komedija. I pored svega, nakon svakog sukoba su se vraćali jedno drugom.

 

Dva puta su se razvodili i dva puta venčavali.

 

Halo, ovde Žika Pavlović permanentno: Lik koji je volela cela Jugoslavija! (VIDEO)​​​​​​​

Ovaj brak su obeležile burne svađe, koje su se neretko dešavale u javnosti, te su tako ujedno bile i sjajna tema za šale Mire Stupice i ostalih Gidrinih kolega u bifeu pozorišta i Klubu književnika. Zapleti su bili ravni popularnim američkim “ljubićima” sa Hjuom Grantom, Džulijom Roberts, Sarom Džesikom Parker…

 

– Nisam verovao da mogu da budem tako “upecan”. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja – pričao je svojevremeno Gidra, koga su žena i ćerka često pratile na snimanjima kako ne bi bio usamljen.

 

Inače, Ljalja je kao tradicionalna Crnogorka odlučila da se malo povuče iz javnog života i više posveti njihovoj porodici.

 

– Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da ce u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je covek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Medutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost – pričala je Ljiljana.

 

O njihovoj različitosti, a opet jednoj vrsti skladnosti, svedočili su i mnogi drugi glumci.

 

– Kao što su bili različiti po svom temperamentu i glumačkim ostvarenjima, Ljalja i Gidra bili su potpuno drugačiji kada su bila u pitanju politička zbivanja u zemlji. Naime, glumac je pomno pratio sva dešavanja čitajući dnevnu štampu i slušajući vesti i vrlo glasno se nervirao, dok je njegova supruga bila umnogome smirenija – prisetio se svojevremeno bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović.

 

Tragedija koja je obeležila život Dragana Nikolića: Nakon ovoga, više nikad nije slavio rođendan!

Ipak, i pored velike glumačke karijere i brojnih ljubavnih svađa, ovaj legendarni komičar je bio izuzetno privržen porodici.

 

– Kada bih sada morao da idem na duže vreme iz zemlje, vodio bih ćerku i ženu. Nisam više za hotele, a pravo da vam kažem, ne mogu ni svakih pet minuta da telefoniram. Nije to više zbog ljubavnih mora nego, na primer, da li Jelena ima upaljene krajnike, da li je Ljalja bolesna Uz njih bih i lakše radio – izjavio je svojevremeno ovaj glumac.

 

Dragomir Bojanić Gidra je preminuo 11. novembra 1993. godine, a njegova voljena Ljalja 17. jula 2005.

 

Njihovu ljubav prekinuo je hitac iz pištolja: Naša poznata glumica iskreno o tragediji (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs