PRAVA DAMA!

DANIJELA JE BILA NAJFATALNIJA PLAVUŠA 90-IH, A SADA JE JOŠ LEPŠA: Ima 53 i starenje joj ne može nista zbog OVIH 5 STVARI

Danijela Peštova bila je deo zlate ere svetskog manekenstva, krasila je naslovnice svih prestižnih časopisa, a i danas je vrlo aktivna u modelingu.

Celebrities
08:04h Autor:
DANIJELA JE BILA NAJFATALNIJA PLAVUŠA 90-IH, A SADA JE JOŠ LEPŠA: Ima 53 i starenje joj ne može nista zbog OVIH 5 STVARI
Gde je danas Danijela Peštova?, Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Čuvena manekenka Danijela Peštova osvajale je modne piste širom sveta veoma brzo, jer su dizajneri odmah uočavali njen neverovatan talenat i harizmu! Ova lepotica je rođena u Češkoj 1970. godine, a posle završene srednje škole odnela je pobedu na takmičenju modela, što joj je potpuno promenilo životni put.

Naime, iako je planirala da upiše fakultet, ovaj trijumf ju je odveo u Pariz, gde je potpisala ugovor sa "Madison Modelling Agency". Ubrzo je krasila naslovnice vodećih magazina, kao što su GQ, Marrie Claire, Elle, Cosmopolitan. Redovno je sarađivala sa "Sports Illustrated" magazinom, kao i sa brendom "Victoria's Secret". U Njujorku je njena karijera doživela procvat.

Udala se sa samo 25 godina za Tomasa Butija. Bio je izvršni direktor Fashion Caffe-a, a sa njim je dobila i sina 1996. godine. Međutim, njihova ljubav je doživela krah nakon samo dve godine braka, te su se 1998. već razveli.

Prelepa manekenka otkriva da joj je odlazak na psihoterapiju veoma pomogao u određenim situacijama, sa kojima sama nije mogla da se izbori.

- I ja sam išla na terapiju, pomogla mi je. U tom periodu sam bila mlada, razvedena, samohrana mama, koja je živela sama, daleko od porodice. Bila sam depresivna i osećala se izgubljeno. Stres, anksioznost, život... Ponekad ne možemo sami da se izborimo, ponekad je svega previše. Nije sramota potražiti pomoć, ne treba kroz sve da prolazite sami - kaže manekenka.

Pravu sreću i ljubav je pronašla pored slovačkog muzučara Pevela Habera, frontmenom grupe "TEAM". Jedno pored drugog uživaju već dve decenije, a u braku su dobili dvoje dece - ćerku Elu, rođenu 2002. godine i sina Pola, rođenog 2009. godine.

Danijela tečno govori ruski, engleski, francuski i itallijanski jezik. I dalje je aktivna i pojavljuje se u brojnim modnim kampanjama, a čest je gost i filmskih festivala i drugih manifestacija u Češkoj.

Naglašava da joj je jedno od najdražih snimanja ikada reklama za "Victoria's Secret".

- Jedna od omiljenih reklama koju sam radila i svakako jedna od najtežih. Deo sa plesom i igranjem je bio zastrašujući, ali su nas sproveli kroz kraći kurs pre snimanja i mislim da smo odlično uradile sve - zaključila je jednom prilikom.

Manekenka uskoro puni 53. godine, a mnogi joj daju čak i do dve decenije manje. Neprolazna lepota joj je zaštitni znak, a godine su u Danijelinom slučaju samo broj. A za njenu mladolikost, kako ističe, je najzaslužnija uravnotežena ishrana, umeren trening, redovna nega lica, dobar san i ljubav.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs