"ZAŠTO JE MOJA SEDA KOSA PROBLEM, A KLUNIJEVA NE?" Slavnu glumicu napali jer se ne farba, a njene reči treba svi da čuju

Slavnu glumicu Endi Mekdauel napali su jer ne farba sede, a onda im je ona svima odbrusila.

Celebrities
19:12h Autor:
"ZAŠTO JE MOJA SEDA KOSA PROBLEM, A KLUNIJEVA NE?" Slavnu glumicu napali jer se ne farba, a njene reči treba svi da čuju
Slavna glumica o napadima jer se u javnosti pojavljuje sa sedom kosom, Foto: Shutterstock

Dobro je poznato da se starenje, bore i seda kosa slavnim glumicama i pevačicama u Holivudu ne prašta, čak najčešći scenario je da zapravo slavne dame prolaze kroz strašnu torturu jezivih komentara, brutalnih prozivki i uvreda.

Upravo je to na svojoj koži osetila i glumica Endi Mekdauel (64) čiji je zaštitini znak bila zavodljiva smeđa kosa sa bujnim loknama. Danas ona ponosno nosi svoju sedu kosu i podjednako je lepa i zanosna, ali našlu su se oni koji su joj to zamerili.

Glumica ponossno nosi svoju sedu kosu
Glumica ponossno nosi svoju sedu kosu foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Od starenja i sedih niko nije pobegao, pa opet, i dalje su tabu. Tako su i Mekdauel sa prvim sedim vlasima menadžeri savetovali da se prefarba. Glumica je pak ostala istrajna u tome da pusti prirodnu kosu.

"Moji menadžeri su mi zapravo rekli: "Nije vreme". A ja sam odgovorila: "Mislim da niste pravu, biću moćnija ako prihvatim sebe", bila je otvorena zvezda najpoznatijih ostvarenja poput: "Four Weddings and a Funeral", "Groundhog Day" i mnogih drugih.

"Dobronamerni" saveti usledili su nakon što je odlučila da kosu ne farba ni pred velika dešavanja kao što su dodela Oskara i slično. Ipak, u tome je istrajala, a zbog odluke nikad nije zažalila.

Endi Mekdauel odbila je da ofarba kosu
Endi Mekdauel odbila je da ofarba kosu foto: Profimedia

"Kada sam to uradiila, bilo mi je tako jasno da su moji instinkti bili u pravu jer se nikada nisam osećala moćnijom. Osećam se iskrenijom. Osećam kao da se ne pretvaram. Osećam se kao da prihvatam sebe tu gde jesam. Osećam se prijatno. I na mnogo načina, mislim da je sve to upečatljivije na mom licu. Jednostavno osećam da mi to odgovara".

Glumica je inspiraciju našla upravo u ženama van javne scene, a priznala je i da je mnogo patila jer se od nje stalno očekivalo da izgleda mlado. Međutim, sada joj je konačno dosta toga.

Progovorila je o licemerstvu u Holivudu bez ustezanja, te je tako seda kosa kod muškaraca plus, kao što je slučaj sa Klunijem, ali ženama je to isto pravo, da dostojanstveno stare, oduzeto.

Glumica smarta da u Holivudu važe dvostruka pravila
Glumica smarta da u Holivudu važe dvostruka pravila foto: Profimedia

"Volimo starijeg muškarca. Volimo muškarce dok stare. Voleo bih da to važi i za starije žene i idemo ka tome... znate, malim koracima. Ono što bih želila da svi učinimo jeste da zastanemo i razmislimo kako razmišljamo o zrelim muškarcima i kako razmišljamo o zrelim ženama i da stvarno počnemo da ocenjujemo ono što govorimo i što očekujemo. Moramo! Postoje promene koje je potrebno napraviti za moju i narednu generaciju žena. Samo želim da ljudi razmisle o tome, to je sve", zaključila je ona, a još fotografija lepe glumice pogledajte u galeriji u nastavku teksta, pa sami procenite kako izgleda.

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs