MENJALA JE MUŠKARCE KAO ČARAPE: Udavala se 2 puta, a volela je samo OŽENJENOG kojem nije uspela da RASTURI BRAK

Proslavljena glumica Fej Danavej imala je veoma uspešnu karijeru, ali nije imala sreće u ljubavi.

Vip priča
Autor:
MENJALA JE MUŠKARCE KAO ČARAPE: Udavala se 2 puta, a volela je samo OŽENJENOG kojem nije uspela da RASTURI BRAK
Fej Danavej nije imala sreće u ljubavi, Foto: Yellow Mamba / Backgrid USA / Profimedia

Slavna američka glumica Fej Danavej bila je jedna od najleših, dok je neretko bila u centru pažnje nakon brojnih ljubavnih skandala. Lepota joj je donela brojne uloge i slavu, kao i probleme u ljubavi.

Glumica je rođena 1941. godine na Floridi, dook je karijeru gradila na Brodveju. Oskar, Emi, Zlatni globus i BAFTA samo su neke od nagrada koje Fej ima na svojim policama, a uloga u filmu "Boni i Klajd" donela joj je svetsku slavu.

Inače, Fej Danavej je ujedno i jedna od četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu. Oskara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest".

Međutim, njen ljubavni život nije bio toliko uspešan kao poslovni. Na samom početku karijere bila je u vezi sa Lenijem Brusom, a njihova ljubav trajala je godinu dana. Nakon toga, verila se za fotografa Džerija Šacberga, međutim, nisu se venčali.

Ubrzo je našla zamenu i zaljubila se u filmsku zvezdu Marčela Mastrojanija, sa kojim je dve godine bila u vezi. Glumica je bila ludo zaljubljena u njega i želela da stane na ludi kamen sa njim, međutim, između njih je bila nepremostiva prepreka.

Fej Danavej i Marčelo Mastrojani
Fej Danavej i Marčelo Mastrojanifoto: Profimedia

Naime, glumac je u to vreme već bio u braku, te nije želeo da se razvede. Nakon dve godine Fej je odlučila da raskine sa njim, a novinarima je rekla da se previše dala u toj vezi.

 Fej Danavej
Fej Danavejfoto: Profimedia

"Kada se prisetim trenutaka s Marčelom, osećam samo žaljenje. Jedan deo mene i dalje smatra da bismo, da smo se onda venčali, i danas bili u braku. Želja nam je bila da ostarimo zajedno, međutim to se nije dogodilo", napisala je godinama kasnije glumica u autobiografiji. A sam Marčelo Mastrojani je u jednom intervjuu iz 1987. godine priznao da ju je voleo.

 Voren Biti i Fej Danavej
Voren Biti i Fej Danavejfoto: Profimedia

Nakon niza propalih veza, glumica se 1974. godine udala za pevača grupe "The J. Gelis Band", Pitera Vulfa. Međutim, brak je potrajao samo 5 godina, a glumica se 1983. godine venčala sa Terijem O Nilom.

Par je tri godine pre venčanja dobio sina Lijama, dok je kasnije O'Nil priznao da su usvojili dete. Nakon razvoda od Terija, Fej Danavej je bila u vezi s Frederikom Forsajtom, a imala je aferu i sa Robertom Altmanom.

Fej Danavej
Fej Danavejfoto: Profimedia

Danas je retko možemo videti u javnosti, a kada se pojavi izaziva veliku pažnju medija zbog navodnih plastičnih operacija koje je imala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs