SJAJAN TRIK ISKUSNOG FRIZERA ZA NEOFARBANI IZRASTAK: Odmah pokriva sve SEDE i briše godine s lica, a kosi daje VOLUMEN

Ako niste stigli da se ofarbate, a već vam se prilično vidi izrastak prepun sedih, primenite sledeći trik i oduševićete se efektom!

Lepi & Zdravi
07:10h Autor:
SJAJAN TRIK ISKUSNOG FRIZERA ZA NEOFARBANI IZRASTAK: Odmah pokriva sve SEDE i briše godine s lica, a kosi daje VOLUMEN
Trik frizera za pokrivanje sedog izrastka, Foto: Urman Lionel/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve je veća pojava sedih kod mlađih osoba zbog načina života, te se više ne javljaju kod dama u poznijim godinama kao prirodni proces starenja. I dok neke pripadnice lepšeg pola vole takav izgled kose, postoje i one koji su, ipak, velike pobornice farbanje, te ne voli da vide nijednu sedu vlas.

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, imamo sjajn trik za vas, koji veoma često koriste iskusni frizeri i to baš onda kada im manjka vremena, a mušterija mora da zablista! A osim što pokriva sede, daje kosi i volumen!

žena, kosa, seda kosa, Sede Vlasi
foto: Shutterstock

U čemu je caka?

Naime, stručnjaci za stilizovanje kose neretko koriste nijansirani gel za obrve, kako bi privremeno pokrili sede vlasi.

Naravno, za ovaj slučaj možeš koristiti i posebne proizvode za „maskiranje“, ali frizer Met Njumen iz Njujorka preporučuje neobičan proizvod koji će sakriti sede korene i učiniti kosu punijom: tonirani gel za obrve.

Na ovu ideju došao je sasvim slučajno. Kada mu je gel za obrve bio previše taman, imao je ideju da da upotrebi kod korena retke kose kako bi izgledala punije. I uspelo je!

farbanje kose
foto: Shutterstock

Naravno, boja gela trebalo bi se podudara sa bojom ostatka kose, pa ako imate sedi koren kose s tamnosmeđom ostalom kosom, upotrebite gel u sličnoj nijasni.

Ako gel koristite kod korena kose, imate dve prednosti istovremeno: podizanje i prekrivanje. Sakriva sede vlasi i korenu kose daje veću punoću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs