PRERANO JE PREMINULA

PRVA ŽENA PETRA BOŽVIĆA BILA JE JEDNA OD NAŠIH NAJLEPŠIH GLUMICA: Razišli su se, jer glumac nije podnosio JEDNU STVAR

Prva žena Petra Božovića je bila Mairna Koljubajeva o čijoj lepoti i talentu se i danas priča.

Celebrities
11:39h Autor:
PRVA ŽENA PETRA BOŽVIĆA BILA JE JEDNA OD NAŠIH NAJLEPŠIH GLUMICA: Razišli su se, jer glumac nije podnosio JEDNU STVAR
Ko je bila prva žena Petra Božovića?, Foto: ATA Images

Bard srpskog glumišta Petar Božović veoma retko priča o svom privatnom živtotu, tek ponekad može da se čuje neka njegova izjava o porodici. Tokom dugogodišnje karijere trudio se da stekne poštovanje publike isključivo svojim ulogama. Reklo bi se da je u tome i uspeo.

Tako mnogi ni ne znaju da je Božoviću prva velika ljubav poginula, kao i da je bio u braku sa glumicom Marinom Koljubajevom, damom neverovatne lepote i stila Imala je pogled koji sve razoružava, te su mnogi pripadnici jačeg pola pred njenim šarmom bili nemi.

Naime, Marina je rođena 1950. godine, a diplomirala je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi Milenka Maričića. Još za vreme studija bila je vrlo angažovana u pozorištu. Svoje prvo televizisko pojavljivanje imala je u dečijoj seriji „Neven“, a potom je gledaoci imali prilike da je gledaju u ostvarenjima kao što su „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Višnja na Tašmajdanu“ i „Vaga za tačno merenje“.

Na nestvarnu Marininu lepotu nije ostao imun ni Petar, koji je uspeo da je osvojio, uprkos brojnim udvaračima. Božović i Koljubajeva su tokom braka dobili su sina Draška, koji je glumcu 2005. godine podario unuku Anđeliju. Petar je svojevremno otkrio zašto je došlo do kraha njihove ljubavi.

- Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem pobačaje. Ja sam hteo porodicu i decu - rekao je Božović.

Marina je preminula 2004. u 54-oj godini. A Božović je o njoj 2007. govorio sa velikim poštovanjem, iako su imali drugačiji pogled na život i svet.

„Ona je, nažalost, umrla pre tri godine. Bila je glumica i karijeru je otpočela u seriji ‘Neven’ koja se nedavno reprizirala, a pošto je bila trudna, u drugom delu zamenila ju je Neda Arnerić. Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo“, rekao je Božović pre 15 godina za „Story“.

Glumac se 2012. godine ponovo oženio svojom suprugom Snežanom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs