ZVALI SU JE KRALJICA LAVOVA, ČAK JE SPAVALA SA NJIMA: Imala je čopor od 150 divljih mačaka a onda su joj RASCEPALE GLAVU

Tipi Hedren proslavila se ulogom u filmu "Ptice", a pored glume gajila je neverovatnu strast prema velikim mačkama, naročito lavovima.

Celebrities
13:08h Autor:
ZVALI SU JE KRALJICA LAVOVA, ČAK JE SPAVALA SA NJIMA: Imala je čopor od 150 divljih mačaka a onda su joj RASCEPALE GLAVU
Život kraljice lavova kojoj su mačke rascepale glavu, Foto: Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tipi Hedren, glumica najpoznatija po ulozi u Hičkokovom filmu "Ptice" nosila je nadimak kraljica lavova.

Danas ova dama ima 90 godina, a inače je majka popularne glumice Melani Grifit. Svoju ljubav prema velikim i divljim mačkama nikada nije skrivala.

Topi je udomila lava po imenu Nil koji je bio težak 180 kilograma
Topi je udomila lava po imenu Nil koji je bio težak 180 kilograma foto: Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priznaje kako pojedine odluke koje je donela tokom života nisu bile najsjajnije ni njoj samoj, a jedna od njih je i trenutak kada je odlučila u svom domu na Beverli Hilsu udomi lava po imenu Nil, koji je težio "samo" 181 kilogram. Glumicu danas prolazi jeza kada se seti da je lav živeo s njom i njenom porodicom.

S velikim mačkama sprijateljila se najviše 1983. godine dok je snimala film "Roar", danas poznat i kao najopasniji film ikada snimljen.

"U filmu je bilo 150 lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i ostalih velikih mačaka. Na kraju filma napisano je da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja. 70 članova tima pretrpelo je razne povrede", napisala je Hedren u svojim memoarima. Sa nekoliko godina razmaka istakla je kako ne zna što je svima bilo na pameti da rizikuju tolike živote ljudi zbog snimanje filma.

Roar je najopasniji film ikada snimljen
Roar je najopasniji film ikada snimljen foto: Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia

Tipin bivši suprug Noel Maršal režirao je film, u njemu je i glumio, a ideja za sve došla je od njih dvoje. Na ideju je došla dok je nekoliko godina ranije snimala u Zimbabveu, gde se prvi put susrela s lavovima. Posebno se zbližila s mladunčetom lava, zbog kojeg je na kraju postala opsednuta velikim mačkama.

"Zaključila sam kako divlje mačke nisu ništa drugo nego lepe grabljivice koje ne možemo u potpunosti da shvatimo. Što sam više učila o njima, više sam ih zavolela", napisala je glumica u memoarima.

Spavala s lavom u krevetu

Veterinar i trener životinja iz Los Anđelesa Ron Oksli ohrabrio je Tipi i Nila da jedno vreme žive s lavovima kako bi bolje shvatili njihovu narav pre snimanja filma. Njena ćerka Melani čak je i spavala s lavom u krevetu, a njihovi gosti često su bili prestravljeni što imaju lava kod kuće te su izbegavali da ih posećuju.

Tipi Hedren bil aje opsednuta velikim mačkama
Tipi Hedren bil aje opsednuta velikim mačkama foto: Profimedia

"Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim koliko smo bili glupi i neoprezni jer je toliko toga moglo da pođe po zlu", priznala je Tipi. Brojni članovi tima na snimanju odlazili su sa seta zbog straha za sopstveni život jer su se nalazili u situacijama u kojima su verovali da će poginuti.

Prošlo je jedanaest godina dok je film ugledao svetlo dana - u jednom je trenutku poplava je uništila ceo set, a tokom snimanja ukupno je povređeno više od 70 ljudi. Sama Hedren na snimanju je pala sa slona i slomila nogu, a jedan lav izgrizao joj je vrat i bukvalno rascepio glavu.

Melani grifit je kao tinejdžerka spavala u krevetu s lavom
Melani grifit je kao tinejdžerka spavala u krevetu s lavom foto: Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njena ćerka - Melani Grifit, koja je tada bila tinejdžerka, umalo je izgubila oko, kada ju je jedan od lavova udario šapom u lice, a bilo joj je potrebno preko 50 šavova i ogromna rekonstruktivna operacija lica.

Očekivano - ogromna prepreka prilikom snimanja bila je koordinacija tolikog broja lavova i divljih mačaka, a prisiljavanje istih na saradnju moglo je da ima smrtonosne posledice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs