tipi, melani i dakota

TRI GENERACIJE, TRI FILMSKE DIVE: Svaka žena u porodici Dakote Džonson je bila ikona stila, a ovo je dokaz

Na pitanje da li je moda u genima Dakote Džonson može se odgovoriti sa odlučnim „da“.

Moda
Autor:
TRI GENERACIJE, TRI FILMSKE DIVE: Svaka žena u porodici Dakote Džonson je bila ikona stila, a ovo je dokaz
Melani Grifit, Tipi Hedren,Dakota Džonson, Foto: Profimedia

Ćerka holivudskih glumaca Melani Grifit i Dona Džonsona i unuka Hičkokove najčuvenije plavuše Tipi Hedren, Džonsonova je nasledila urođeni osećaj za stil zajedno sa dobrim izgledom i potencijalom filmske zvezde.

Hedren je jedna od najprepoznatljivijih figura u filmu 60-ih godina prošlog veka, dok je Dakotina mama, Melani Grifit, postala pionir moćnog oblačenja iz 80-ih zahvaljujući svojoj ulozi u Zaposlena devojka.

1 / 10 Foto: Profimedia

Roditelji Dakote Džonson su se razveli 1996. godine. Dakota se zabavlja sa frontmenom grupe Koldplej, Krisom Martinom – bivšim mužem Gvinet Paltrou i ocem zvezde u usponu, Epl Martina – što dodaje još nešto kul porodičnom stablu zvezde Pedeset nijansi.

Tipi Hedren

1 / 5 Foto: Profimedia

Dakotina baka po majci, Hedren, je ikona filma. Najpoznatija po ulozi Melani Danijels u trileru Alfreda Hičkoka iz 1963. godine, Ptice, sada 90-godišnjakinja bila je otelotvorenje elegancije 60-ih. Bivša manekenka, Hičkokova heroina već je bila dobro upućena u stil pre nego što je počela da radi sa kostimografom Edit Hed na njenoj garderobi na filmu a i van njega.

„I sama sam znala ponešto o modi posle svih tih godina manekenstva“, rekla je za Vog 2016. godine. „Pazim da moja odeća bude moj izbor, da mi dobro stoji i da je dobro skrojena. Veoma sam razmažena po tom pitanj.” Pogledajte sada njene fotografije i videćete afinitet prema leopard printu koji odražava njenu ljubav prema životinjama - posebno velikim mačkama. Dakota Džonson je u virtuelnom nastupu u emisiji Grejema Nortona rekla da Hedren i dalje živi sa „13 ili 14“ lavova i tigrova.

Melani Grifit

1 / 5 Foto: Profimedia

Nakon niza uloga u nezavisnim filmovima, Grifit je preuzela ulogu ambiciozne sekretarice Tes Mekgil u hitu iz 1988. godine Zaposlena devojka, ulozi koja joj je donela nominaciju za Oskara i Zlatni globus. Više od 30 godina kasnije, Grifit je i dalje sinonim za moćnu odeću iz 80-ih zahvaljujući Mekgilovoj nezaboravnoj garderobi (velika ramena i natapirana kosa). Daleko od ekrana, Dakotina mama se uvek zalagala za opušteniji pristup stilu, krećući se kroz 80-e i 90-e u velikim pantalonama ili leopard printu . Danas 62-godišnja Grifit preferira uglađene jednobojne haljine ili dezenirane haljine za crveni tepih.

Dakota Džonson

1 / 5 Foto: Profimedia

Kao Guči ambasador, glumica Pedeset nijansi često se na crvenim tepisima pojavljuje upravo u eklektičnom dizajnu Alesandra Mikelea, ali se ne zaustavlja na tome. Hedi Sliman je odabrao Dakotu da bude prva zvezda koja će nositi njegove Selin kreacije na crvenom tepihu, a nosila je i Dior, Valentino i Šanel za velike događaje. Daleko od reflektora, ova 30-godišnjakinja je jednako vešta u tome da u jednostavnim mokasinama i običnoj majici ponekad izgleda i bolje nego na crvenom tepihu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs