SINIŠA MIHAJLOVIĆ JE JEDNOJ NIKOLINI IZ PODGORICE SPASIO ŽIVOT, A O TOME NIKOME NIJE PRIČAO: Evo kako je došlo do toga

Za Sinišu Mihajlovića svi imaju samo reči hvale, a jedna Nikolina iz Podgorice je živi dokaz njegovog dobročinstva

Celebrities
Autor:
SINIŠA MIHAJLOVIĆ JE JEDNOJ NIKOLINI IZ PODGORICE SPASIO ŽIVOT, A O TOME NIKOME NIJE PRIČAO: Evo kako je došlo do toga
Siniša Mihajlović, Foto: Profimedia

Bilo je to pre skoro dve decenije kada se Nikolina Radunović iz Podgorice borila za svoj život, jer je rođena sa srčanom manom i operacija joj je bila neophodna. Njena porodica nije mogla da priušti tako nešto, ali Siniša Mihajlović jeste i nije razmišljao o tome, nego je tada četvorogodišnjoj Nikolini platio operaciju u Rimu 2001. godine.

"Na prostoru bivše Jugoslavije nije bilo moguće obaviti intervenciju. Šansa se pojavila u Londonu, ali se sredstva nisu mogla prikupiti. Radilo se o kompleksnoj srčanoj mani sa kojom se medicina do tada jako retko sretala. Siniša Mihajlović je sasvim slučajno saznao za moj problem, i to preko našeg zajedničkog prijatelja koji je sada, nažalost, pokojni. I on je, kao i Siniša, bio iz Borovog Sela kod Vukovara. Nije znao ni ko sam, niti odakle, već je samo poručio - "Dovedite mi to dete!"

On je već tada bio u Italiji, u Laciju.

- Uspeo je da mobiliše ceo tim kako bi mi se pomoglo. Najviše novca uplatio je Siniša, a ostatak fudbaleri rimskog kluba. Operisana sam, vratila se u život i, kao što vidite, danas potpuno normalno funkcionišem, živim i ništa mi nije uskraćeno. Nisam jedina kojoj je on pomogao, jer ih je zaista mnogo. Nikada se nije zbog toga eksponirao, jer je to radio kao pravi vernik i humanista," ispričala je Nikolina svojevremeno.

Kada je pre tri godine Nikolina saznala da Miha ima lukemiju ovako je napisala na fejsbuku:

"Jutro, 13. jul 2019. godine... Prva vest koju čitam vezana je za Sinišu Mihajlovića. "Bolestan je", kažu, "vodi životnu borbu". Moj Siniša? Siniša, čija fotografija zauzima naslovni ekran mog telefona? Taj Siniša, Mihajlović Siniša - čovek, fudbaler, rodoljub, humanista, otac, muž i veličina u svakom pogledu.

Pre 19 godina, omogućio si mi život. Omogućio si mi ono što sam sad, da živim život koji živim, da koračam putevima kojima koračam, da osećam, želim, volim - a tebe možda i ponajviše.

Volela bih da ti mogu pomoći, kao što si ti meni pomogao. Volela bih da ti mogu doći u posetu, kako si ti to činio. Ali ne mogu. Moja jedina pomoć će biti u molitvama - za još jednu tvoju pobedu. Moliću se Bogu, u kojeg oboje verujemo... U nadi da te neće uskratiti za svoju milost... U nadi da neće zaboraviti tvoju velikodušnost i da će ti pružiti ruku isto kao što si je ti pružao hiljadama ljudi za svojih pola veka.

Miha, legendo... Miha, kralju... Miha....Bori se! Izdrži! Pobedićeš".

Nažalost, Mihajlović nije uspeo da dobije najvažniju bitku, a tim povodom se ona se danas oglasila na svom Fejsbuku uz kratak komentar:

- Hvala ti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs