BIO JE SA 2.000 ŽENA, A ONA JE USPELA DA MU SLOMI SRCE: Varao je punih 17 godina, a ostavila ga je zbog jedne rečenice

Džek Nikolson imao je mnogobrojne žene u svom životu, ipak samo jedna uspela je da slomi njegovo srce, a u pitanju je glumica Anđelika Hjuston.

Celebrities
16:26h Autor:
BIO JE SA 2.000 ŽENA, A ONA JE USPELA DA MU SLOMI SRCE: Varao je punih 17 godina, a ostavila ga je zbog jedne rečenice
Ljubavna priča Džeka Nikolsona i Anđelike Hjuston, Foto: HAEDRICH / POTIER / STEPH / VI / Visual / Profimedia

Čuvena holivudska legenda Džek Nikolson, tokom svoje bogate karijere pojavio se u više od 70 filmova, a čak 12 puta bio je nominovan za Oskara.

Ženio se jednom, ali ima petroro dece sa 4 različite žene, a navodno je bio sa više od 2.000 žena.

Ali, najvažnija žena u njegovom životu, ona za kojom je istinski patio kad ga je ostavila, bila je Anđelika Hjuston, harizmatična kćerka legendarnog reditelja Džona Hjustona, glumica, manekenka, muza modnog fotografa Dejvida Bejlija i modna ikona tog doba.

Džek Nikolson nikada nije preboleo svoju veliku ljubav Anđeliku Hjuston
Džek Nikolson nikada nije preboleo svoju veliku ljubav Anđeliku Hjuston foto: Profimedia

Nikolson ju je upoznao kao devojčicu, a onda ponovo sreo kao 21-godišnju devojku. U vezi su, s povremenim prekidima, bili gotovo 18 godina, od čega su dobar deo i živeli zajedno, kao prava porodica, s njegovom kćerkom Dženifer i Anđelikinom mlađom sestrom Alegrom, uglavnom u Džekovoj kući na Malholand drajvu.

Devojčice su se najčešće zabavljale slažući slagalice sa slikama prasića. Glumac im je, naime, kupovao sve što ima oblik praseta. Anđelika im je uveče pekla piletinu i kuvala špagete, i bilo je to možda najbliže porodičnom životu što je Nikolson iskusio.

Anđelika se na prvi pogled zaljubila u Džeka
Anđelika se na prvi pogled zaljubila u Džeka foto: Profimedia

Hjustonova je ostavila Džeka zbog Rajana O’Nila, pa mu se posle nekog vremena vratila, ali vezu je ozbiljno poljuljala ispovest mlađane manekenke Karen Mejo-Čandler, koja je 1989. u “Plejboju” otvorila dušu i ispričala sve o tome kako se već dugo viđa s Nikolsonom i kako ju je on u plavim satenskim boksericama jurio po spavaćoj sobi, a seks prekidao samo da bi se najeo hleba s džemom i maslacem od kikirikija da vrati snagu. Kraj je definitivno nastupio kad je glumica Rebeka Brusard, vršnjakinja Džekove kćerke Dženifer, ostala u drugom stanju s njim, a on o tome suptilno obavestio Anđeliku rečima:

– Neko će dobiti dete!

Džek je nedavno pitao Anđeliku da mu se vrati
Džek je nedavno pitao Anđeliku da mu se vrati foto: Profimedia

Premda ju je i ranije varao, ovo je Hjustonovu previše bolno pogodilo jer je bezuspešno pokušavala da ostane u drugom stanju.

– Anđelikina prva reakcija bila je: “Moraš da budeš uz tu ženu”. A onda je došla na set i pretukla me kao vola – ispričao je kasnije glumac, koji je bio “emocionalno uništen” kad ga je ona napokon ostavila.

Bio mi je to verovatno najteži period u životu – priznao je Nikolson, koji na neki način nikad nije preboleo Anđeliku. Godinama posle raskida poslao joj je narukvicu od bisera i dijamanata koju je Frenk Sinatra bio poklonio svojoj najvećoj ljubavi Avi Gardner, a uz nju je bila poruka: “Primi ove bisere od tvoje svinje. Srećni praznici, tvoj Džek”.

Anđelika je ostavila Džeka zbog njegovih neverstava
Anđelika je ostavila Džeka zbog njegovih neverstava foto: Profimedia

- Vrati mi se, bojim se da umrem sam - navodno su reči koje Džek nedavno uputio staroj ljubavi, dok se borio sa depresijom, a lepa glumica jednostavno nije mogla da se bori sa demonima koje je on svojom raskalašnošću budio u njoj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs