SAZNAJTE VIŠE

IMA SEDMORO DECE, A 1 TRENUTAK JE BIO PRELOMAN U ŽIVOTU REDITELJA: Ko su naslednici STIVENA SPILBERGA I ČIME SE BAVE?

Osim što je autor mnogih svetski poznatih filmova, Stiven Spilberg je otac čak sedmero dece. Iako je ponekad teško živeti u senci popularnog oca, njegova deca polako grade sopstvena mesta u filmskoj industriji, ali i šire

Vip roditelji
Autor:
IMA SEDMORO DECE, A 1 TRENUTAK JE BIO PRELOMAN U ŽIVOTU REDITELJA: Ko su naslednici STIVENA SPILBERGA I ČIME SE BAVE?
Stiven Spilberg, Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Da li ste znali da je Stiven Spilberg, osim što je jedan od najuspešnijih američkih reditelja, trostruki dobitnik Oskara i finansijski najuspešniji reditelj u istoriji, otac sedmoro dece?

Prvog sina dobio je u braku s Ejmi Irving, a ostalu decu s Kejt Kepšou, glumicom najpoznatijom po ulozi u filmu 'Indijana Džouns i ukleti hram'.

Sve do režije filma 'E.T.' nije ni pomišljao na decu, ali to iskustvo otvorilo mu je oči.

Stiven Spilberg, Ejmi Irving, Bivša žena, Razvod
foto: Profimedia

'Sve do polovine 'E.T.'-ja nije mi to palo na pamet: bio sam roditelj u tom filmu. Bukvalno sam se osećao kao da sam vrlo zaštitnički nastrojen prema Henriju Tomasu i Majku Menkotonu i celoj mojoj ekipi, a posebno prema Dru Barimur, koja je imala samo šest godina. I počeo sam da razmišljaam: 'Možda bi ovo mogao biti moj pravi život jednog dana.' Tada mi je prvi put palo na pamet da bih možda mogao biti tata. I možda je reditelj na neki način tata ili mama... Stvarno sam osećao da će to biti moja velika produkcija', rekao je Spilberg.

Njegov najstariji sin je Maks Spilberg, a rođen je 1985. godine. Spilberg i Irving prijateljski su se razveli 1989. i podelili starateljstvo nad sinom. Maks je deo filmske industrije, a poznat je kao grafički dizajner i radi u umetničkom odseku za razvoj nekoliko video igara. Takođe je radio na kratkom filmu pod nazivom 'Snap Shot', koji je izašao 2012. godine.

Stiven Spilberg
foto: Profimedia

Upoznavši svoju drugu ženu, postao je otac njenoj deci: Džesiki i Teu.

Džesika Kepšou krenula je majčinim stopama i postala glumica. Glumi u pozorištu, a njena veća i zapamćenija uloga ona je u popularnoj doktorskoj seriji 'Uvod u anatomiju', u kojoj je 10 godina predstavljala pedijatricu Arizonu Robins.

Kasnije su Stiven i Kejt Kepšou dobili još četvoro dece.

Ćerka Saša rođena je 1990. godine, a sa starijim bratom Teom bavi se muzikom. Sin Sojer, baš poput majke, bavi se glumom. Kasnije je par usvojio ćerku Mikaelu, koja je priznala svoj problem zavisnosti od alkoholua, ali uspela je da se izvuče pa se danas bavi plesom.

Najmlađa ćerka Destri Alin Spilberg bavi se manekenstvom, a pod ugovorom je popularne američke kuće DT Model Management. Osim mode, Destri pokušava i da se u filmskom svetu: 'Priznajem da sam rođena s privilegijom! Moja misija je da dovedem nove talente u industriju i da im dam priliku. Niko ne sme biti izostavljen zbog veza koje nema', rekla je nakon što su ju optužili da bira glumce prema poznanstvima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs