"pukla" 12 miliona dolara?

MISTERIJA LICA NAJMOĆNIJE ARAPKINJE: Spalila je stare slike i imala 12 operacija da bi izgledala mlađe od ćerke?

Moza bint Naser je najmoćnija Arapkinja, a mnogi se pitaju šta je sve radila na sebi.

Celebrities
14:27h Autor:
MISTERIJA LICA NAJMOĆNIJE ARAPKINJE: Spalila je stare slike i imala 12 operacija da bi izgledala mlađe od ćerke?
Ko je najmoćnija Arapkinja i šta je radila na sebi, Foto: Profimedia

Čuvena Moza bint Naser udajom za katarskog šeika Hamada bin Kalifa Al Thania postala je najbogatija Arapkinja, a sa njim je dobila sedmoro dece. Prema Forbsu, Moza je jedna od 100 najmoćnijih žena na svetu.

Poznato je da je Moza kraljica stila, te da svaka njena modna kombinacija privuče veliku pažnju, kao i da nosi isključivo dizajnersku odeću. Mnogi se pitaju čemu duguje mladolik izgled i u čemu je tajna njenog lica.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Poznato je da je Katar zemlja koja drži do tradicije, te da je, shodno tome, sudbina svake žene da prekrije lice, skriva lepotu, brine o porodici i ne pokušava da parira muškarcima.

Međutim, šeika Moza je pronašla izuzetnu snagu da prevaziđe vekovne istočnjačke tradicije, otkrila je svetu svoje lepo lice i pokazala izuzetnu radnu sposobnost, obrazovanje i borbenost.

Moza bint Naser sa šeikom
Moza bint Naser sa šeikomfoto: Profimedia

S razlogom važi za ličnost od nacionalnog značaja, a prate je velika dostignuća. Zalaže se za obrazovanje, ženska prava, članica je humanitarnih fondacija i ostvarila je veliki uticaj na supruga, koji je tamošnja prava učinio liberalnijim.

Obrazovanje iznad svega

Diplomirala je na Fakultetu sociologije na Univerzitetu u Kataru, a potom otišla na praksu u Ameriku.

Moza znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, zbog čega se predstavlja i kao političarka i aktivistkinja.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji", kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata.

Ipak, Moza je priredila najveće iznenađenje Katarkinjama. Na njenu inicijativu sada sve žene u zemlji mogu samostalno da voze automobil i učestvuju na izborima.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Udala se za šeika koji pored nje ima još dve žene

Moza je već sa 18 godina upoznala čuvenog prestolonaslednika Katara, a venčali su se 1977. godine. Sklapanje braka između njih dvoje ujedno je bio i čin pomirenja između dve najuticajnije porodice u Kataru, koje su međusobno ratovale nekoliko godina.

Šeik Al Thani
Šeik Al Thanifoto: Printscreen/instagram

Dve uvažene i moćne porodice bile su na ratnoj nozi, vođeni ekonomskim interesima koji su mogli ugroziti ceo Katar. Međutim, Moza je i u toj situaciji dala svoj doprinos udavši se za emira.

 Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
Šeika Moza Bint Naser Al-Misnedfoto: Profimedia

Uprkos tome što je sposobna, obrazovana i lepa, morala je da se izbori za svoje mesto budući da je Hamad bint Halid pored sebe već imao suprugu Marijam, koja je bila veoma nezadovoljna činjenicom da je šeik doveo još jednu ženu - Mozu.

Ipak, po svemu sudeći Moza je uspela da se istakne, dok je šeik jedino nju predstavljao u javnosti pojavljujući se sa njom na važnim događajima. Dobili su sedmoro dece, 5 sinova i 2 ćerke. Sin Tamim bin Hamad nasledio je očevo mesto i postao emir, uprkos tome što on nije najstariji sin.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Estetske intervencije pod velom misterije

Sa svoje 63 godine, Moza izgleda božanstveno - zategnuta koža lica, bez bora, vitko telo samo su neke od stvari na kojima bi joj mnoge žene pozavidele. Mnogi se pitaju čemu Moza duguje svoj mladolik izgled, a pokerenule su se i spekulacije o estetskim operacijama.

Kako strani mediji prenose, da bi sačuvala mladost lica, potrošila je 2 miliona dolara da bi platila 12 plastičnih operacija.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Međutim, tačnih informacija nema, sve je pod velom misterije. Može se samo nagađati da je, sudeći po fotografijama, šeika Moza koristila botoks.

Zanimljivo je i da njene slike iz mladosti nigde nisu objavljene, tako da nijedan specijalista ne može da komentariše stanje njenog lica "pre" i "posle" hirurške intervencije. Šuškalo da su sve njene slike uklonjene, kako javnost ne bi imala uvid u njen izgled u mladosti, dok javnost često komentariše da izgleda mlađe i od ćerke.

Moza bint Naser
Moza bint Naserfoto: Profimedia

Uprkos činjenici da se njen muž oženio treći put, Moza ostaje glavna žena u životu šeika. Uostalom, među svojih 27 dece, za naslednika je izabrao baš Mozinog sina Tamima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs