ZLATNI PRESEK PRESUDIO! ONA JE NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU: S trona je skinula Belu Hadid, a daleko iza nje su Bijonse i Kim

Britanksa glumica Džodi Komer proglašena je za najlepšu slavnu ženu na svetu prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve

Celebrities
11:27h Autor:
ZLATNI PRESEK PRESUDIO! ONA JE NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU: S trona je skinula Belu Hadid, a daleko iza nje su Bijonse i Kim
Džodi Komer je proglašena najlepšom ženom na svetu, Foto: Profimedia

Glumica Džodi Komer je najlepša slavna osoba na svetu, prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

Hirurg je do zaključka došao koristeći "zlatni presek", matematičku jednačinu koju su prvi osmislili Grci u pokušaju da izmere lepotu. Pretpostavka je da što su odnosi lica ili tela bliži broju 1,618 (Phi), oni postaju lepši.

Džodi Komer je proglašena za najleošu ženu na svetu
Džodi Komer je proglašena za najleošu ženu na svetufoto: Profimedia

"Pokazalo se da ona ima najbolja očitavanja položaja nosa i usana s rezultatom od 98.7 posto, što je samo 1.3 od savršenog oblika", rekao je De Silva za Dejli Mejl.

Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju", kazao je i dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve. Imale su "samo 88%", što je njen ukupan postotak smanjilo na 94.52%.

Drugo mesto zauzela je Zendaja (94.37%), a treće Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Ariana Grande (91.81%). Kim Kardašijan (91.28%) našla se na osmom mestu. Kako mnogi komentarišu konačno je tituli ponela žena prirodne lepote.

Bela Hadid našla se na trećem mestu
Bela Hadid našla se na trećem mestufoto: Profimedia / Ilustracija

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. "Ove nove tehnike omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata", objasnio je ranije.

Podsetimo, 29-godišnja Džodi Komer je britanska glumica koja se proslavila ulogom Vilanele u seriji "Killing Eve". U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. 2019. godine osvojila je Emi za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (upravo u seriji Killing Eve). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.

Džodi Komer prema zlatnom preseku ima najlepše crte lica
Džodi Komer prema zlatnom preseku ima najlepše crte licafoto: Shutterstock

Nakon prve sezone Killing Eve počela je sve više da privlači pažnju javnosti pa je 2018. godine proglašena jednom od "najuticajnijih devojaka sveta", a godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi najuticajnijih osoba mlađih od 30 godina. A još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

1 / 9 Foto: Printscreen/Instagram/jodiemcomer
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs