Tvrde da se stidi svog porekla i da izbeljuje kožu ko Majkl Džekson: Slavna pevačica izazvala buru-ovako stvarno izgleda

Čuvena pevačica izazvala je buru, nakon što je na mrežama krenulo da se spekuliše oko toga da li je izbeljivala svoju kožu, kao i oko njene veze sa uhapšenim reperom Paf Didijem.

Star look
Autor:
Tvrde da se stidi svog porekla i da izbeljuje kožu ko Majkl Džekson: Slavna pevačica izazvala buru-ovako stvarno izgleda
Foto: CÉCRED / Planet / Profimedia

Bijonse se u poslednje vreme suočava sa različitim teorijama i kritikama, a najviše se polemiše o njenom prijateljstvu sa reperom Paf Didijem, koji se suočava sa ozbiljnim optužbama zbog kojih je uhapšen.

Dok se spekuliše o tome da li je i sama pevačica bila umešana u njegove navodne zlodela, brojni obožavaoci su primetili promene u njenom izgledu.

Posebnu pažnju izazvala je njena fotografija sa prošlogodišnje premijere filma "Renaissance: A Film by Beyoncé", na kojoj je pevačica imala plavu kosu i primetno svetliju kožu. Ova slika je pokrenula lavinu komentara i teorija o tome da li je Bijonse izbeljivala kožu.

Bijonse
foto: SIR DAVIS / Planet / Profimedia

Mnogi fanovi su se pitali da li je u pitanju svetlosni efekat ili eventualna fotošop intervencija, dok su drugi išli korak dalje, poredeći je sa Majklom Džeksonom, poznatim po izbeljivanju svoje kože. Ova poređenja nisu nova za Bijonse – slične kritike upućivane su joj i ranije, tokom različitih kampanja, ali i promocija njenih albuma.

Stručnjaci upozoravaju na opasnosti izbeljivanja kože

Prema pisanju "Dejli Mejla", dermatolozi upozoravaju na moguće zdravstvene rizike koje izbeljivanje kože može izazvati. Ditaj Sin, dermatolog iz Novog Meksika, izjavio je da tretmani koji smanjuju proizvodnju melanina, pigmenta koji koži daje boju, mogu imati ozbiljne posledice, uključujući trajne promene boje kože, upale, pa čak i otkazivanje organa.

Majkl Džekson
foto: Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kreme i losioni koji smanjuju melanin često se koriste za ujednačavanje tena, smanjivanje ožiljaka od akni i tamnih mrlja, ali mogu izazvati nuspojave, uključujući plikove, osipe i oticanje lica.

FDA je još 2006. godine upozorila da mnogi proizvodi za izbeljivanje kože, posebno oni koji se prodaju bez recepta, sadrže štetne supstance koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući poremećaj plavo-crne pigmentacije kože.

Uprkos kontroverzama, Bijonse je sinoć zablistala na dodeli "Glamur" nagrada za Žene godine. Pojavila se u pratnji majke Tine i sestre Solanž, a njen glamurozni retro izgled, inspirisan stilom Merilin Monro, privukao je pažnju svih prisutnih.

Bijonse
foto: © Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia

Pevačica je, kao i obično, izbegla fotografisanje na crvenom tepihu, zadržavši svoj misteriozni imidž. Međutim, mnogi su primetili da je njena koža prirodno tamna, što je u suprotnosti sa spekulacijama o izbeljivanju.

Uprkos nedavnim kritikama i optužbama, Bijonse se nije oglašavala u vezi sa prijateljstvom sa Paf Didijem, niti je komentarisala navode o izbeljivanju kože. Njeni obožavaoci i dalje prate svaki njen potez, dok se polemike oko njenog izgleda i ličnih veza ne smiruju.

Stil/Žena

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs