sutra se sahranjuje ELIZABETA ii

SVI LIDERI ODAJU POČAST KRALJICI: Razne komentare izazvale su Olena Zelenska i Brižit Makron, a ova dama je SVE ZASENILA

Ko je sve odao počast kraljici Elizabeti II od svetskih lidera - pogledajte u nastavku! Sve dame svetskh lidera savršeno su stilizovane.

Celebrities
22:27h Autor:
SVI LIDERI ODAJU POČAST KRALJICI: Razne komentare izazvale su Olena Zelenska i Brižit Makron, a ova dama je SVE ZASENILA
Ko je sve odao počast kraljici Elizabeti II od svetskih lidera?, Foto: Profimedia

U Bakingemskoj palati večeras se organizuje prijem veka u čast preminule kraljice Elizabete II, na kojem će biti više stotina svetskih lidera i članovi brojnih kraljevskih porodica. Domaćini u Palati su kralj Čarls III i kraljica supruga, a pored njih su i princeza i princ od Velsa.

Sa druge strane, Megan Markl i princ Hari, ne prisustvuju ovoj događaju, jer, ne spadaju u zaposlene članove kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Najveću pažnju među prisutnim svetskim zvaničnicima, definitivno, je privukla prva dama Ukrajine Olena Zelenska, koja sesrela i sa Kejt Midlton u Bakingemskoj palati. Obe su nosile crnu odeću, bez ikakvih suvišnih detalja. Pre toga je primećena kako ulazi u Vestminster hol obučena u crno i sa zlatnim brošem na grudima. Izraz njenog lica bio je tmuran, a Olena je pognula i glavu u znak poštovanja prema kraljici.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Prva dama Ukrajine otputovala je u Veliku Britaniju nakon što je njen muž uzeo "tajm-aut" u organizovanju borbe svoje zemlje protiv Rusije kako bi potpisao knjigu saučešća kraljici, slikovito opisuje jedan britanski list.

Samo nekoliko minuta kasnije stigao je predsednik i prva dama Amerike Džozef i Džil Bajden. Predsednikova supruga nepogrešivo bira modno izdanje i za ovu izuzetno tužnu priliku, dok Bajden večeras nosi odeću u sivoj boji koja je simbol vrhunske elegancije kao i odmerenosti.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Vidno utučen su odali počast kraljici. Džil i Džo Bajden pojavili su se zatim na prijemu u Bakingemskoj palati. A zabeležen je i momenat kako prva dama Amerike pozdravlja poštovaoce kraljice koje se okupljaju na ulicama Londona u čast Elizabete II.

Takođe, u Vestminster holu se pojavio i predsednik Francuske Emanuel Makron sa surugom Brižit, gde su, poput brojnih drugih uvaženih zvanica iz celog sveta, izrazili poštovanje kraljici Elizabeti II.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Međutim, našli su se na meti kritika. Naime, Brižit i Manuel Makron nosili su danas u Vestminster holu patike i crne sunčane naočare, koje su skinuli po ulasku u crkvu. Bili su modno usklađeni u sportsko-elgantnom stilu koji je po mišljenju nekih bio neprimeren.

"Patike i crne naočare? Kakvo nepoštovanje!", pišu na Tviteru, prenosi "Dejli mejl".

Ali, na večerašnjem prijemu u Bakingemskoj palati pojavili su se potpuno drugačije stilizovani, Brižit nosi crnu haljinu besprekornog kroja i ukrašenu zlatnom dugmadi sa čime je iskombinovala torbu i nakit, dok su se jednostavne crne salonke sjajno uklopile sa celokupnim stajlingom. Pored nje i predsednik bio u veoma elegantnom odelu.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Takođe, i španski kralj Felipe Vi i kraljica Leticija nalaze se među brojnim članovima svetskih kraljevskih porodica koji su doputovali u London, ne bi li odali počast kraljici Elizabeti II u Vestminsterskoj opatiji, a zatim otišli na prijem u njenu čast koji se večeras organizuje u Bakingemskoj palati. Leticija je večeras sva u crnoj boji, dok su veliku pažnju privukli i crni svetovi na njenoj haljini.

Kralj Felipe Vi i kraljica Leticija setnog lica posmatrali su kovčeg koji se četiri dana nalazi u Vestminster holu, gde je organizovano više bdenja članova britanske kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

U London su stigli i car Japana Naruho i njegova supruga Masako koja je poput prve dame SAD bila odevena u sivoj boji.

I Kraljica Ranija i kralj Abdulah II od Jordana odaju počast britanskom monarhu sa najdužim stažom, a veoma su bliski prijatelji sa Čarlsom III i kraljicom suprugom. Na prijem je stigao i najstariji sin ovog para prestolonaslednik Husein.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Jordanska kraljica je potvrdila reputaciju žene sa besprekornim modnim ukusom, pojavivši se u haljini glamuroznog dizajna i sa raskošnom pismo-torbom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs