SAZNAJTE VIŠE

"PRENESITE GRAĐANIMA MOJU PORUKU": Šta krije tajno pismo Elizabete II koje se čuva u Australiji već 36 godina?

Kraljica Elizabeta II je prilikom državne posete Australiji tamo ostavila pismo misterioznog sadržaja.

Zanimljivosti
13:53h Autor:
"PRENESITE GRAĐANIMA MOJU PORUKU": Šta krije tajno pismo Elizabete II koje se čuva u Australiji već 36 godina?
Foto: Profimedia

Sve vezano za Elizabetu II je zanimljivo i prepuno različitih teorija, pa tako ljude zanima i šta je ona doručkovala, kao i kakav odnos je imala sa svojom decom, ali i kako je nosila teret vladanja i krune čak 70 godina, što je čini najdužom vladarkom u istoriji.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Još davne 1986. kraljica je posetila Australiju i tom prilikom ostavila pismo građanima Sidneja koje će otvoriti tačno određene godine, piše Glossy.

- Pozdrav. Na pogodan dan koji ćete izabrati 2085. godine nove ere, molim vas da otvorite ovu kovertu i prenesite građanima Sidneja moju poruku - glasi uputstvo na pismu koje se čuva u trezoru u Australij i biće otvoreno tek za 63 godine.

Britanska monarhija ostaje na čelu države u Australiji, a kralja Čarlsa u zemlji predstavlja Dejv Herli, generalni guverner zemlje.

1 / 3 Foto: Profimedia

Elizabeta II je posetila Australiju čak 16 puta, a njena prva poseta je bila još 1954. samo dve godine nakon što je postala kraljica, a ona je bila i prvi monarh koji je kročio na australijsko tlo.

Princ Vilijam i Kejt Midlton – sada princ i princeza od Velsa – takođe je trebalo da otputuju u Australiju 2020. godine, ali je to otkazano zbog pandemije kovida 19.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs