postoji dobar razlog

NIKADA NIJE IŠLA U ŠKOLU, A STEKLA JE VELIKO OBRAZOVANJE: Zbog jednog razloga kraljica je morala da uči kod kuće

Uprkos činjenici da je imala sve mogućnosti kao član kraljevske porodice, Elizabeta nikada nije išla u školu. Ipak, postoji dobar razlog zbog čega je to tako.

Zanimljivosti
16:47h Autor:
NIKADA NIJE IŠLA U ŠKOLU, A STEKLA JE VELIKO OBRAZOVANJE: Zbog jednog razloga kraljica je morala da uči kod kuće
Kraljica Elizabeta nikada nije išla u školu, Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta rođena je u kraljevskoj porodici, te je kao princeza imala sve mogućnosti, posebno kada je obrazovanje u pitanju. Činjenica da nije bila deo državne i privatne škole mnoge je iznenadila.

Ipak, kraljica je stekla veliko obrazovanje, školujući se kod kuće zajedno sa svojom sestrom Margaretom. Imale su guvernantu i niz drugih nastavnika koji su se brinuli o njihovom obrazovanju.

Kraljica Elizabeta, korgi
foto: Profimedia

Većina kraljevske dece pre nje školovali su se na isti način oslanjajući se na tradiciju koja je nalagala da kraljevska deca ne idu u školu. Vraćajući se u doba Tjudora, sin Henrija VIII, princ Edvard, školovao se na dvorskoj školi zajedno sa još četrnaest učenika, sinova aristokrata, školu je stvorio sam kralj.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Još kao mala, kraljica je od svoje majke sticala znanja i veštine. Majka ju je naučila elementarnim stvarima, kao što su čitanje i pisanje. Pored toga, naučila ju je i francuski jezik, sviranje klavira i ples. Nakom što je napunila sedam godina, preuzele su je guvernante.

Kada je postala sledeća na redu za presto 1936. godine, njeno obrazovanje se proširilo, jer je započela časove sa brojnim nastavnicima, piše The List.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia/editorial images

Vremenom, pravila u kraljevskoj porodici postala su fleksibilnija, te su njeni unuci pohađali privatne škole, kao i najbolje univerzitete. Njeni praunuci takođe slede njihov primer, te idu u škole sa ostalom decom, koja naravno pripadaju višem staležu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs