darija kasatkina

BILA JE PROTIV NOLETA U AUSTRALIJI, PA JAVNO PRIZNALA DA JE LEZBIJKA: Najbolja ruska teniserka ima devojku

Najbolja Ruska teniserka Darija Kasatkina javno priznala da voli isti pol.

Celebrities
08:12h Autor:
BILA JE PROTIV NOLETA U AUSTRALIJI, PA JAVNO PRIZNALA DA JE LEZBIJKA: Najbolja ruska teniserka ima devojku
Darija Kasatkina lezbejka, Foto: Profimedia

Ruska teniserka i 12. igračica sveta Darija Kasatkina (25) otkrila je pred kamerama da je lezbijka, a njeno priznanje izazvalo je pravu buru u svojoj domovini.

Naime, najbolje rangirana Ruskinja na WTA listi, izašla je u javnost priznavši svoje opredeljenje, da ima devojku i da ne želi više o tome da ćuti.

"Malo sam nervozna zbog kamera, ali je sve u redu. Smatram da će na ovaj način kada neko kao ja, sportistkinja i neko ko je poznatiji, javno kažem da sam gej, da to može da pomogne svima koji se suočavaju sa ovakvim problemom", počela je Darija, a zatim posle kratko pauze nastavila:

"Slušam stalno frazu "ako želiš da budeš gej", želiš, ne želiš, znaš, ne znaš. Ne mogu da slušam te gluposti više. Na ovom svetu nema ništa lakše od toga da si strejt. Kad imaš izbor, da li misliš da bi neko izabrao tek tako da postane gej i da sebi oteža život."

Za kraj imala je jasnu poruku za sve i osudila homofobiju u domovini.

"Život u "ormanu" nije lak, posebno kada to morate dugo da radite i da stalno razmišljate o svemu tome. Zbog toga je najvažnije da možete da živite sami sa sobom. Ostale ko j**e", zaključila je Kasatkina sa psovkom.

Inače, Darija je tokom Australijan opena bila protiv Novaka Đokovića i podržala je odluku političara oko deportacije srpskog tenisera.

Pogledajte u našoj galeriji Darijine fotografije:

1 / 5 Foto: PrintscreenInstagram/ kasatkina

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs