platinasti jubilej

KAKO ĆE IZGLEDATI PROSLAVA KRALJIČINOG JUBILEJA-70 GODINA VLADAVINE: Bakingemska palata otkrila sve detalje!

Bliži se platinasti jubilej- obeležavanje 70 godina otkako je kraljica Elizabeta prvi put preuzela tron 1952. godine, što je čini britanskim monarhom sa najdužom vladavinom i ženom na čelu sa najdužim stažom u istoriji.

Celebrities
Autor:
KAKO ĆE IZGLEDATI PROSLAVA KRALJIČINOG JUBILEJA-70 GODINA VLADAVINE: Bakingemska palata otkrila sve detalje!
Foto: Profimedia

Britanska Bakingemska palata je predstavila kompletan program proslave povodom obeležavanja 70 godina vladavine kraljice Elizabete II.

Predstojeće proslave biće prvi kraljičin jubilej bez njenog supruga princa Filipa koji je preminuo prošle godine, prenose strani mediji.

Proslava predviđa da kraljica otvori vrata javnosti svog privatnog imanja, kao i nastupe neke od najvećih svetskih zvezda ispred Bakingemske palate u Londonu.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Međutim, organizatori su zabrinuti zbog mogućnosti da ona možda neće prisustvovati svim događajima, jer su joj lekari naredili da se odmara nakon boravka u bolnici u oktobru prošle godine.

Smatra se da će veliki deo ovih dužnosti verovatno ispuniti članovi kraljevske porodice, uključujući princa od Velsa i Vojvotkinju od Kornvola.

Kraljica obično provodi godišnjicu svog ustoličenja privatno na svom imanju u Sandringemu.

Službene proslave jubileja počeće u ponedeljak, takmičenjem platinasti puding u pripremi hrane kako bi pronašli jelo koje će posvetiti kraljičinoj vladavini. Recepte će ocenjivati ​​stručni žiri koji će činiti vrhunski kuvari.

Od 12. do 15. maja očekuje se spektakl u krugu zamka Vindzor u kome će učestovati čak 1.000 izvođača sa preko 500 konja. Ova predstava će publiku provesti kroz istoriju kraljevstva od Elizabete I do danas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs