SEĆANJE NA NAJVOLJENIJU PRINCEZU

KAKO JE LEJDI DI PROVELA POSLEDNJI ROĐENDAN: Dobila je najmanje 90 buketa, a OVO je bio najemotivniji trenutak! (VIDEO)


Prvog dana jula 1997. godine princeza Dajana slavila je 36. rođendan, a kraj tog leta nije dočekala

Celebrities
Autor:
KAKO JE LEJDI DI PROVELA POSLEDNJI ROĐENDAN: Dobila je najmanje 90 buketa, a OVO je bio najemotivniji trenutak! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Princeza Dajana bila je u slavljeničkom raspoloženju tokom leta 1997. godine, i to ne samo zbog svog rođendana. Ona je uživala u novostečenoj slobodi i životu van britanske kraljevske porodice, a prošlo je tek godinu dana otkako je i zvanično stavljena tačka na njen brak s princem Čarlsom.

Dajana se posvetila svom humanitarnom radu, pa je putovala širom sveta i jačala svoj imidž "princeze iz naroda", a interesantno je da nije posebno uživala u proslavama svog rođendana iako je bila poznata kao žena koja obožava ples i jedva čeka priliku da se dotera, piše Glossy.

-Princeza Dajana nije zapravo želela da slavi svoje rođendane jer su značili da je godinu dana starija ― rekao je za Hello! Daren Megrejdi, njen lični kuvar.

Uprkos tome, 1. jul je uvek bio zauzet dan u njenom domu, ističe on, "ne samo s kuvarskog aspekta, već i zato što su joj brojne humanitarne organizacije i prijatelji slali cveće". Štaviše, u biografiji pokojne ledi Di "Dajanine hronike", koju je 2007. objavila Tina Braun, te poslednje godine njenog života princeza je za rođendan dobila najmanje 90 buketa. I to su samo oni poslati u Kensingtonsku palatu!

Nakon što je celog dana primala cveće, bivša supruga princa Čarlsa je dobila i haljinu dizajnera Žaka Azagurija, i to crnu toaletu ukrašenu perlicama.

Najemotivniji trenutak tog dana bio je poziv princa Harija, koji je tad imao 12 godina i bio u internatu u Ladgrouvu. Mlađi sin princeze Dajane i princa Čarlsa pozvao je mamu kako bi joj s drugarima otpevao rođendansku pesmu, što je dirnulo Di.

Te večeri princeza je bila počasna gošća na humanitarnom događaju i, ujedno, proslavi 100. godišnjice Galerije "Tejt" u Londonu, gde je sve očarala Azagurijevom svetlucavom haljinom i dijamantskim čokerom, a njeni fanovi tiskali su se pored ulaza kako bi joj uručili još cveća povodom rođendana.

Te večeri slavlju je prisustvovalo nekoliko članova kraljevske porodice i poznate ličnosti poput Iman i Stiva Martina, kao i Dajanin rođeni brat erl Spenser. On se prisetio tog susreta, za koji nije ni slutio da je njihov poslednji, tokom govora na njenoj sahrani, samo dva meseca kasnije.

― Poslednji put sam Dajanu video 1. jula, na njen rođendan, u Londonu, kada ona, kao i obično, nije slavila svoj poseban dan s prijateljima, već je bila počasna gošća na humanitarnom događaju. Sijala je. Naravno ― rekao je skrhan Čarls Spenser.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs