Maksimalno ignorisanje

Melanija Tramp prekršila tradiciju dugu 70 godina: Jasno dala do znanja šta misli o budućoj prvoj dami!

Ni njen suprug Donald nema nameru da učestvuje u bilo kakvim zajedničkim aktivnostima sa Bajdenom, koja su deo tradicije kada je u pitanju smena predsednika

Celebrities
Autor:
Melanija Tramp prekršila tradiciju dugu 70 godina: Jasno dala do znanja šta misli o budućoj prvoj dami!
Foto: Profimedia

Svoje poslednje nedelje u Beloj kući, Melanija Tramp pokušala je da se drži podalje od znatiželjnih očiju javnosti, pakujući se i planirajući sve za novi život svoje porodice, koja nakon Vašingtona svoj život nastavlja u Majamiju. Ali, ono što joj sada mnogi zameraju jeste njeno ponašanje prema naslednici Džil Bajden, koju atraktivna Slovenka svim silama ignoriše.

Ne samo da se još uvek nisu srele, već je Melanija Tramp odlučila da prekine tradiciju u kojoj prva dama na odlasku ugosti novu prvu damu i daje joj privatan obilazak porodičnog krila Bele kuće, gde će provesti naredne godine svog života.

Sve to je samo još jedna potvrda tenzija između administracije na odlasku i one koja će useliti. Melanija Tramp ovime će postati prva prva dama modernog sveta koja nije pozvala ženu koja će je naslediti u Belu kuću, kako bi je provela kroz njene privatne odaje na drugom i trećem spratu.

Sama tradicija svega toga seže u 50-e godine prošlog veka, kada je Bes Truman ugostila svoju naslednicu Mejmi Ajzenhauer, nakon čega je to nastavilo da se održava, uprkos ponekad i lošim odnosima i nesuglasicama dveju strana.

Džil Bajden
Džil Bajdenfoto: Profimedia

Mišel Obama ugostila je Melaniju Tramp nedugo nakon što je Donald Tramp osvojio američke izbore, a Obamu je pre toga ugostila Laura Buš i to dva puta - jednom solo, a drugi put s Mišelinim ćerkama koje su tom prilikom birale svoje spavaće sobe.

Inače, taj susret između prve dame na odlasku i one koja će to tek postati, kao i čaj koji se poslužuje, održava se u trenucima kada predsednik na odlasku poziva svog naslednika na zvanični susret u Ovalnu sobu, ali, i u tom je slučaju pozivnica prema porodici Bajden izostala.

Bez obzira na sve, Džil i Džo Bajden dobro su upoznati s rezidencijom, budući da je Džo Bajden čak osam godina bio potpredsednik SAD i da su supružnici Bajden bliski prijatelji s Obamama.

Trampovi su već jasno dali do znanja da se neće pojaviti ni na samoj ceremoniji inauguracije na kojoj će Džo Bajden i zvanično postati 46. američki predsednik, a poslednji koji je tako nešto uradio i nije se pojavio na zakletvi naslednika, bio je pre oko 150 godina Endru Džonson.

Melanija i Donald trebalo bi da napuste Vašington u sredu u ranim jutarnjim satima, što znači da ne samo da neće biti na inauguraciji, već neće prirediti ni tradicionalno ispijanje kafe s Bajdenovima, koje se održava pre same inauguracije, a Melanija se neće pridružiti Džil Bajden, Mišel Obami, Lauri Buš i Hilari Klinton, koje će u pratnji svojih supruga u sredu poslepodne položiti vence na groblju Arlington.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs