Porodične tragedije

Dve tragedije koje su obeležile život Džoa Bajdena: Nedelju dana pred Božić desilo se ovo!

Kandidat za predsednika Amerike, pravnik Džo Bajden (77) doživeo je porodične tragedije koja bi malo ko mogao da zamisli.

Celebrities 04.11.2020. - 14:03h Autor: Dnevnik.hr
Foto: Profimedia

Prva supruga supruga Neilija i jednogodišnja kći Naomi poginule su 1972., nekoliko dana pre Božića, a njegov sin Bo umro je od tumora na mozgu 2015. godine.

 

Kandidat za predsednika Amerike, pravnik Džo Bajden (77) doživeo je porodične tragedije koja bi malo ko mogao da zamisli.

 

Naime, njegov sin Bo Bajden umro je 2015. u 47. godini života od tumora na mozgu. Ali nije to jedini član porodice kojeg Bajden redovno posećuje na groblju.

foto: Profimedia

 

Bajden je 1966. završio je pravni fakultet i ubrzo nakon što je stekao diplomu, zaprosio je svoju dugogodišnju devojku Neiliju Hanter. Venčali su se iste godine i proširili svoju porodicu s dva sina, Boom i Hanterom, te kćerkom Naomi.

 

Supruga je bila najveća podrška Bajdenu dok je gradio političku karijeru i imali su idiličan brak i dobar porodični život. Ali 1972. u vreme praznika sve to prekinula je velika tragedija.

 

Samo nedelju dana pre Božića Neilija je išla u šoping sa sinovima i kćerkom, a dok su bili u automobilu na njih je naleteo kamion. Bajdenova supruga i jednogodišnja kćerka Naomi poginule su na licu mesta, dok su njegovi sinovi zadobili teške povrede.

foto: Profimedia

 

Neilija i Naomi sahranjene su na groblju u Grinvil, gde je Bajden kasnije sahranio i sina Boa.

 

Predsednički kandidat nije imao mnogo vremena za tugovanje nakon gubitka supruge i kćerke jer se posvetio odgoju sinova, a tri godine nakon tragedije ponovno je našao veru u ljubav.

Upoznao je suprugu Džil, s kojom je u braku od 1977. Ona mu je pomogla s brigom o Bou i Hanteru, a 1981. dobili su kćerku Ešli, koja je socijalna radnica.

 

Džoov sin Hanter (50) krenuo je njegovim stopama, završio pravo i radi kao pravnik..

Pokojni Bo također je sledio očev put, bio je pravnik te je radio kao okružni tužilac Delvera.

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...