U moru nasilja

Gest za aplauz: Dok Amerikom vladaju nemiri, evo šta je uradio Kanje Vest!

Za pokojnog Flojda više se ništa ne može uraditi, a za njegovu malu ćerku može

Celebrities
Autor:
Gest za aplauz: Dok Amerikom vladaju nemiri, evo šta je uradio Kanje Vest!
Foto: Profimedia

Već duže od sedam dana SAD-om vladaju nemiri i demonstracije, ali ima i onih koji svojim angažmanom šalju pozitivne poruke u želji za promenom. Reper Kanje Vest jedan je od takvih.

Strani mediji pišu kako je Vest osnovao fakultetski fond za 6-godišnju ćerku Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je preminuo nakon brutalnog policijskog čina.

"Kanje je osnovao fond za štednju u 529 škola u Americi za pokrivanje školarine za Đijanu Flojd", potvrdio je njegov portparol.

Slavni reper i suprug jednako uticajne Kim Kardašijan je takođe donirao dva miliona dolara porodicama i pravnim timovima koji podržavaju Flojda, Ahmauda Arberija i Breonu Tejlor, takođe brutalno ubijenih.

Podsetimo, 25-godišnjeg Arberija streljali su i ubili tokom trčanja trojica muškaraca koji su tvrdili da misle da je osumnjičeni za provalu. Tejlor je pak ubijena takođe od strane policije u svom domu nakon što su policajci navodno upali bez upozorenja da izvrše pretres.

Kanjeov potez pomoći pozitivna je slika u moru vandalizma i brutalnih nasilnih posledica koje je donelo ubistvo Flojda širom Amerike.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs