Tragedija

Bio je najpoznatiji muzičar na planeti: Dva dana niko nije znao da mrtav leži u svom stanu!

Električar je pronašao njegovo telo. Bio je toliko neprepoznatljiv da su saznali ko je tek kada su mu proverili otiske prstiju

Celebrities
Autor:
Foto: Profimedia

Na današnji dan, davne 1994. godine svet je izgubio Kurta Kobejna. Frotmen grupe Nirvana imao je samo 27 godina kada je sebi oduzeo život, upucavši se u glavu.

 

Njegovo telo je pronašao električar dva dana kasnije. 

 

U novinskom članku iz 1994. godine,  u časopisu Roling Stons, pisac je opisivao poslednje dane pevača Nirvane, uključujući i njegovu dugu borbu sa drogom i depresijom.

 

Ustanovljeno je da je Kobejnovo telo sadržilo tragove heroina i valijuma kada je umro, mada je u vreme njegove smrti basista Nirvane Krist Novoselić odbacio tvrdnje da je droga kriva za smrt Kurta Kobejna.

 

"To je čista glupost," rekao je Novoselić tadašnjem novinaru u Sijetlu. "Droga je bila samo mali deo njegovog života."

 

Žena feniks: Toliko se puta iznova rodila da smo zaboravili koliko godina ima! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Kobejn je dugo patio do kliničke depresije, pošto mu je dijagnostikovana još u srednjoj školi.

 

"Kurt je znao da bude veoma oduševljen i smešan i šarmantan, a pola sata kasnije bi sedeo u ćošku i bio potpuno ćudljiv i nekomunikativa," ispričao je producent Nirvaninog albuma iz 1991. godine.

 

Danima pre njegovog samoubistva, porodica i prijatelji su bili zabrinuti za Kobejna koji se nije javljao na telefon. Njegova majka Vendi Okonor je izdala poternicu za Kurtom, a njegova žena Kortni Lav, koja je u to vreme bila na odvikavanju od droge, unajmila je privatnog detektiva da pronađe Kobejna.

 

Nedeljama pre njegove smrti, prijatelji i porodica su pokušali da ga nateraju da ode na odvikavanje od herioina. Kortni je pretila da će ga ostaviti, a članovi benda da će naputiti Nirvanu...

 

 

Pre depresije, obavezno proverite da niste okruženi idiotima: 10 citata Sigmunda Frojda!

foto: Profimedia

 

Kurt Kobejn se prijavio na regabilitaciju u klinici u Kaliforniji, ali je nakon dva dana izašao. Petog aprila se zaključao u svoj stan i pucnjem u glavu okončao život.

 

Njegovo telo je prepoznato po otiscima prstiju. Jedna radio stanica prva je prenela vest o smrti Kurta Kobejna. Ta vest je šokirala muzičku industriju, ali i ceo svet.

 

Stil.kurir.rs

 

Na vrhuncu karijere su odlučili da se ubiju: Slavni koji su presudili sebi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs