Osvežavajuće

Brza torta od pomorandži i badema

Orašasto voće odlično se slaže sa sočnim ukusom južnog voća
Recepti
23:54h Autor:
Brza torta od pomorandži i badema
Foto: Thinkstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 pomorandže
  • 80 g keksa
  • 7 jaja
  • 280 g šećera
  • 30 g brašna
  • 280 g seckanog badema
  • 200 g želea sa ukusom pomorandže
  • 1 pomorandža isečena na kriške (ili kandirana pomorandža)
  • 100 g listića badema

1. Kalup za tortu prečnika 26 cm podmažite. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite dobro pomorandže, pa koru sitno narendajte, a sok iscedite. Keks izdrobite.

2. Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite žumanca i 140 g šećera dok ne dobijete prozračnu masu. Umešajte koru i sok od pomorandže. Belanca ulupajte sa preostalim šećerom u čvrst sneg. Dodajte mrvljeni keks i bademe.

3. Pomešajte krem od žumanaca i belanaca. Tortu pecite u kalupu 40-50 minuta, s tim da prvih pola sata testo pokrijete aluminijumskom folijom. Pečeno testo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

4. Zagrejte žele i njime premažite tortu. Operite pomornadžu i isecite je na kriške ili tortu ukrasite kandiranim pomorandžama. Listiće badema propržite u suvom tiganju i pospite po torti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs