Rambova umetnost

Stalone otvorio izložbu svojih slika (FOTO)

U Sankt Peterburgu, ruskoj prestonici umetnosti, poznati holivudski glumac otvorio je svoju izložbu na kojoj je 27 slika i desetak fotografija iz ateljea
Vesti
08:58h Autor:
Stalone otvorio izložbu svojih slika (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 9 Foto: Reuters

Silverster Stalone, jedan od najpoznatijih glumaca holivudskih akcionih filmova, predstavio se u ruskom gradu Sankt Peterburgu kao slikar, otvorivši lično izložbu svojih apstraktnih slika u Dvorcu inženjera Ruskog muzeja, javljaju ruske agencije.

Otvaranje je privuklo veliki broj obožavalaca "Ramba" i radoznalih građana ruske prestonice umetnosti. Stalone, pre svega poznat kao glavni glumac u kultnim filmovima "Rambo" i "Roki", na otvaranju izložbe naslovljene "Silvester Stalone. Umetnost. 1975-2013" rekao je da mu je čast da izlaže u istorijskom gradu kakav je Sankt Peterburg i na takvom mestu kao što je Dvorac inženjera Ruskog muzeja.

"Ovde je predstavljena velika umetnost, pa je za mene neverovatno dostignuće da ovde izlažem", rekao je Stalone na otvaranju, prenosi "Moskovski komsomoljec".

Pošto je u mnogim filmovima Stalene igrao likove koji su bili antiruski nastrojeni, glumca su pitali da prokomentariše izjave nekih članova komunističke partije da je bogohuljenje da se Staloneova izložba otvori u Ruskom muzeju.

"Ako je moja poseta nekome izazov, neka tako i bude", odgovorio je glumac.

Direktor Ruskog muzeja Vladimir Gusev rekao je da Staloneove slike pokazuju karakter strasnog čoveka i da nisu amaterski radovi, već prava umetnost. S druge strane, pošto je otvaranje privuklo oko hiljadu građana Sankt Peterburga koji su u redu čekali da uđu, zamenica direktora Ruskog muzeja Jevgenija Petrova nada se da bi izložba mogla da posluži i drugoj svrsi, piše "Moskovski komsomoljec".

"Postoji mogućnost da izložba probudi kod mladih ljudi interesovanje i za drugu modernu umetnost", rekla je Petrova.

U Ruskom muzeju izloženo je 27 slika i desetak fotografija Stalonea u ateljeu. Šest slika glumac je naslikao posebno za ovu izložbu. Za posetioce izložba će biti otvorena od ponedeljka, 28. oktobra, do 27. novembra.

Više fotografija sa ove izložbe pogledajte u galeriji ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs