Zahvaljujući ulozi Džejmsa Bonda

Šon Koneri najomiljeniji britanski glumac u Americi

Na listi od 20 najpopularnijih Britanaca među glumcima, Konerija prate takođe kolege starije generacije Entoni Hopkins i Lijam Nison
Vesti
01:52h Autor:
Foto: Reuters

Škotski glumac Šon Koneri, široj publici najpoznatiji po ulozi Džejmsa Bonda, našao se na vrhu liste 20 najomiljenijih britanskih glumaca u Americi.

Istraživanje koje je sproveo časopis "Q", pokazalo je da je za američku bioskopsku publiku 83-godišnji Koneri najveći britanski glumac svih vremena.

Drugo i treće mesto zauzela su još dva glumca starije generacije, Entoni Hopkins i Liam Nison. Koneri je i u ranijim istraživanjima magazina "Q", koja imaju popriličan uticaj na holivudske studije, zauzimao prvo mesto. Prvi put 1998, a zatim i 2003. Jedino je 2008, morao da ustupi čelnu poziciju Hju Loriju.

Sa sve češćim pojavljivanjem u američkim filmovima i TV serijama, britanski glumci su, u poslednjih 15 godina, stekli veliku popularnost među američkim gledaocima.

Četvrto mesto zauzeo je Dejvid Mekalam, zvezda špijunske TV serije "The Man from Uncle", a peto dvostruki Oskarovac Danijel Dej-Luis. Na osmo mesto dospeo je aktuelni agent 007, Danijel Krejg, a na šesto Džudi Denč. Od mlađih glumaca, Benedikt Kamberbač je 11. na listi, a Danijel Redklif, alijas Hari Poter, 20.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...